«Να αποσυρθεί η συνδικαλιστική δίωξη των μελών του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΒ (ΣΕΕΑΒ) σαν απόρροια του εκτρώματος Χατζηδάκη, που στόχο έχει την ποινικοποίηση αγωνιστικών διεργασιών και διεκδικήσεων», απαιτεί η «Δημοκρατική Εργατοϋπαλληλική Συσπείρωση» ΕΑΒ. Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της ΕΑΒ έχει καταθέσει αγωγή και μήνυση εναντίον των εργαζομένων, απαιτώντας αποζημίωση πάνω από 500.000 ευρώ, με την κατηγορία ότι «εντός του ωραρίου κάλεσαν τους εργαζόμενους με ντουντούκα σε ενημερωτικές συγκεντρώσεις κάνοντας κατάληψη στους διαδρόμους, προκαλώντας έντονη αναστάτωση και αναταραχή, με αποτέλεσμα να χάνονται έτσι χιλιάδες εργατοώρες».
Η ΔΑΣ απαιτεί παράλληλα «εδώ και τώρα αναγνώριση προϋπηρεσίας και αντίστοιχη μισθολογική εξέλιξη, κάτι που θα έπρεπε να τακτοποιούνταν με την πρόσληψη. Τώρα εφαρμογή της ΣΣΕ πλήρως και ανεξαρτήτως "άποψης". Κατάργηση του ενιαίου μισθολογίου και επιστροφή στο μισθολόγιο της ΕΑΒ - ΣΕΕΑΒ. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Καμία ιδιωτικοποίηση, εκχώρηση ή παραχώρηση δραστηριοτήτων ή χώρων της ΕΑΒ. Αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα με άξονα τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες της χώρας, όχι το οικονομικό κέρδος ή τα ΝΑΤΟικά σχέδια για τα Βαλκάνια. Ας σκεφτούμε, για παράδειγμα, πώς θα μπορούσε η ΕΑΒ να στηρίζει την παραγωγή πυροσβεστικών μέσων, μια μέρα που, μόνο στην Αττική, καίνε τρεις μεγάλες πυρκαγιές».
Οπως αναφέρει, «η αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης σήμερα δεν έχει αφήσει "στην απέξω" τους εργαζόμενους της ΕΑΒ. Από τη μια "νοιάζονται" για την ευημερία των εργαζομένων, από την άλλη κόβουν και κολλάνε τη διαδικασία των προϋπηρεσιών, εφαρμόζουν τη ΣΣΕ που υπέγραψαν όταν και όπως θέλουν, υπόσχονται μπόνους που περιλαμβάνει πιο πολλά "ίσως" από χρήματα για την τσέπη του τσακισμένου μισθολογικά εργαζόμενου, η κυριακάτικη εργασία φαίνεται να πληρώνεται με έναν μοναδικό τρόπο, οι απευθείας αναθέσεις αρχίζουν να γίνονται κανόνας».
Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω της διοίκησης της ΕΑΒ, προχωρά σε πρωτοφανείς επιθέσεις στους εργαζόμενους με μηνύσεις σε μέλη του ΔΣ, άρνηση στους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και ταυτόχρονα πίεση στους εργαζόμενους για υπερωρίες.
Τα ακόμα πιο "χοντρά" ζητήματα, η απεμπλοκή από το ενιαίο μισθολόγιο με επιστροφή στο προηγούμενο μισθοβαθμολόγιο ΕΑΒ-ΣΕΕΑΒ και η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου κόβονται νωρίς - νωρίς με την προτροπή να μη ζητάμε ανέφικτα πράγματα».