Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΕΔΕΠ - USB
Ζήτω η κοινή πάλη των λιμενεργατών!

Κοινή δήλωση από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Πειραιά και της Ιταλίας

Σε πρωτοβουλίες με κοινές δράσεις για την ενδυνάμωση του κοινού αγώνα προχωρούν το Συνδικάτο ΕΝΕΔΕΠ (λιμενεργάτες COSCO στον Πειραιά) και το Συνδικάτο λιμενεργατών της Γένοβας USB, του Λιβόρνο, της Τεργέστης και της Σιβιταβέκια.

Αντιπροσωπείες των εργαζομένων μετά τις συναντήσεις που είχαν στις 5 και 6 Ιούλη στον Πειραιά, προχώρησαν σε κοινή δήλωση, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών στην Ευρώπη, στις Συλλογικές Συμβάσεις και τους μισθούς των εργαζομένων, στην εφαρμογή εθνικών και διεθνών κανονισμών όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Λιμάνια των λαών και όχι βάσεις των ιμπεριαλιστών!

Τα δύο συνδικάτα προαναγγέλλουν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες μεταξύ των λιμανιών του Πειραιά, της Γένοβας, του Λιβόρνο, της Τεργέστης και της Σιβιταβέκια, ένας «συντονισμός που αφορά όλα τα λιμάνια της Μεσογείου, για τα κοινά προβλήματα και τους αγώνες ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο», σημειώνουν.

Καλούν επίσης σε συμμετοχή στη «Διεθνή Μέρα Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την 1η Σεπτέμβρη, για να είναι τα λιμάνια μας, λιμάνια των λαών και όχι βάσεις των ιμπεριαλιστών!».

Τα συνδικάτα ΕΝΕΔΕΠ και λιμενεργατών της USB Ιταλίας συμφώνησαν στην πραγματοποίηση νέας συνάντησης στην Ιταλία και θα αναπτύξουν νέες πρωτοβουλίες με κοινές δράσεις για την ενδυνάμωση του κοινού αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ