Τρίτη 12 Ιούλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Η λαϊκή κινητοποίηση απέτρεψε έξωση χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στου Ζωγράφου

RIZOSPASTIS

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στου Ζωγράφου
Διακοπή της διαδικασίας ολοκλήρωσης της έξωσης της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού στου Ζωγράφου, τουλάχιστον μέχρι τις 29 Ιούλη, έγινε κατορθωτή χτες χάρη στην παρέμβαση του λαϊκού κινήματος, με συγκέντρωση έξω από την πολυκατοικία της, εμποδίζοντας δικαστικό επιμελητή και αστυνομία να την πραγματοποιήσουν, ενώ η ίδια κατέθεσε αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της έξωσης στις δικαστικές αρχές.

Από το πρωί έξω από την πολυκατοικία της συνταξιούχου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, καθώς και η Επιτροπή Φορέων και Σωματείων Ζωγράφου κατά της ακρίβειας, που εμπόδισαν τον επιμελητή με κλειδαρά να προχωρήσουν στην έξωση της χαμηλοσυνταξιούχου. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν: «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Δικαίωμα κι απαίτηση το σπίτι καθενός - Τον λαό θα σώσει ο ίδιος ο λαός» και «Τέρμα πια στους εκβιασμούς - Εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς». Στις 29 Ιούλη θα εκδικαστεί η αίτηση ανακοπής, προκειμένου να εξεταστεί η νομιμότητα του πλειστηριασμού.

Σε δήλωσή του ο Ανδρέας Καραβίδας, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στου Ζωγράφου, ανέφερε πως «ζούμε τις συνέπειες από τα μνημόνια, τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, που η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονται και επιχαίρουν γι' αυτά που έχουν δημιουργήσει» και «ότι ήρθαμε να διατρανώσουμε πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, κάτι που έγινε πράξη και σήμερα εδώ στου Ζωγράφου».

Είναι ανήθικο και απαράδεκτο στη σημερινή εποχή «με αυτά που βιώνει ο λαός μας να έρχονται να κάνουν κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία», υπογράμμισε σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ ο δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστας Γιαννόπουλος. Ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε» και στάθηκε στην έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση των σωματείων, φορέων και κατοίκων.

Τόνισε ότι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι πολιτικές που ψηφίστηκαν, εφαρμόζονται «και κάποιοι καυχιούνται γι' αυτό» και πρόσθεσε πως όποτε και να ξανάρθει ο επιμελητής, «θα είμαστε πάλι εδώ. Κατάσχεση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει», ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό, που «καυχιόταν πριν λίγες μέρες για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, να έρθει να δει τα αποτελέσματά της: Μία γυναίκα χαμηλοσυνταξιούχος, με 15.000 ευρώ χρέος, να χάνει το μοναδικό της σπίτι».

Η ίδια δήλωσε ότι «σήμερα (σ.σ. χτες) είχαμε μία νίκη. Ο δικαστής έδωσε άμεση παράταση στον δικηγόρο μου, οπότε φεύγουν από εδώ ο δικαστικός κλητήρας, η αστυνομία. Αποφεύχθηκε αυτό που μας απειλούσαν, ότι θα φέρουν τα ΜΑΤ. Γιατί μας είχαν απειλήσει και με τα ΜΑΤ. Ο αγώνας συνεχίζεται. Ολες οι κυβερνήσεις, τωρινή και προηγούμενες, μας αφαίρεσαν το συνταγματικό δικαίωμα της πρώτης κατοικίας. Είναι ένα βασικό δικαίωμα. Να προστατέψουμε το σπίτι μας. Και θα το προστατέψουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ