Τρίτη 5 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Ιωάννης Στολίδης στον Εύοσμο

Ο Ιωάννης Στολίδης, πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος για δύο τετραετίες στο Δήμο Ευόσμου, θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της «Νέας Αγωνιστικής Συνεργασίας για τον Εύοσμο». Η ανακήρυξη και η έγκριση της διακήρυξης του συνδυασμού έγινε την Κυριακή το πρωί στη γεμάτη με εκατοντάδες Ευοσμιώτες - Ευοσμιώτισσες αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Στην εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν δεκάδες εκπρόσωποι φορέων του δήμου και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, εκφράστηκε η διάθεση να διεκδικήσει ο συνδυασμός μια πορεία αγωνιστική και διεκδικητική για το δήμο, να φύγει από το τέλμα που έχει πέσει τα τελευταία 11 χρόνια.

Ο Σταμάτης Διονυσίου, για πολλά χρόνια δήμαρχος του Ευόσμου πριν το 1990, παρουσιάζοντας την πρόταση της γραμματείας του συνδυασμού για τον υποψήφιο δήμαρχο τόνισε, ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί πολλά μέλη της Κίνησης ήταν οι πρωτεργάτες της αλλαγής πορείας του δήμου. «Της πορείας, όπως σημείωσε, που πραγματικά σηματοδοτούσε ανάπτυξη».

«Ας ξεκινήσουμε σήμερα μια νέα προσπάθεια. Εχουμε καιρό, έχουμε δυνατότητες, έχουμε θέληση. Θα πρέπει να σταθείτε πλάι μας, σας χρειαζόμαστε και μας χρειάζεστε», σημείωσε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ι. Στολίδης.

Οπως τόνισε με τη σειρά του ο Αλέκος Μανδαλιανός, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος στις προηγούμενες εκλογές, «ο Δήμος βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης. Η υποσχεσιολογία, το ρουσφέτι, η ιδιοτέλεια έχουν κυριαρχήσει μέσα στο Δήμο. Τα γραφεία του έχουν μετατραπεί σε μεσιτικά γραφεία».

To κείμενο που προτείνεται να γίνει διακήρυξη της Νέας Αγωνιστικής Συνεργασίας για τον Εύοσμο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Σταμάτης Διονυσίου, Μανδαλιανός Αλέκος, Τσίγκας Βασίλης, Μαριανός Ευθύμης του Χρ, Γ. Μαριώτης, Χρηστίδου Ζωή, Γκατζούλης Ανδρέας, Μεϊμάρογλου Ανδρέας κ.ά.

Παρευρέθηκαν ο Παντελής Μαρκάκης, πανεπιστημιακός, ο Σπύρος Λαζαρίδης, συγγραφέας, ο Σάββας Πετρίδης, πρώην δημοτικός σύμβουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ευόσμου, η αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, η πρόεδρος του συλλόγου «Ασπρη Πέτρα», ο πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Ευόσμου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ