Σάββατο 25 Ιούνη 2022 - Κυριακή 26 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΔΑΧΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» - ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη στην συντρόφισσα Σοφία Αδαμίδου

Για τον έναν χρόνο από τον θάνατό της | Θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιούνη στις 8.30 μ.μ., στο αίθριο της έδρας της ΚΕ στον Περισσό

Ο «Ριζοσπάστης» και το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ την Τετάρτη 29 Ιούνη διοργανώνουν πολιτιστική εκδήλωση - αφιέρωμα στο καλλιτεχνικό έργο της συντρόφισσας Σοφίας Αδαμίδου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τότε που «έφυγε» από κοντά μας.

Η εκδήλωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ., στο αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. «Από αγάπη κι όνειρα...» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, εμπνευσμένος από έναν στίχο της Σοφίας Αδαμίδου, θυμίζοντάς μας από τι ήταν φτιαγμένη η δική της πένα και η ίδια σαν άνθρωπος.

Στον χώρο του αίθριου θα εκτίθενται εικαστικά έργα της, τα οποία παραχώρησαν ειδικά για την εκδήλωση η οικογένειά της και φίλοι της. Θα προβληθεί επίσης βίντεο για τη δημοσιογραφική της πορεία και το καλλιτεχνικό της έργο, με εικόνες και αποσπάσματα από θεατρικές παραστάσεις αλλά και παρεμβάσεις ανθρώπων της Τέχνης.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης θα κάνει εκ μέρους του «Ριζοσπάστη» ο Γιώργος Ελταχήρ, Γραμματέας της ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» του ΚΚΕ και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας.

Την κεντρική ομιλία για το καλλιτεχνικό έργο της Σοφίας Αδαμίδου θα κάνει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

Πλούσιο θα είναι και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τη σκηνοθετική επιμέλεια του οποίου έχει η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη. Περιλαμβάνει αναγνώσεις κειμένων και ποιημάτων της από ηθοποιούς που έπαιξαν στις παραστάσεις της, αλλά και συναυλία με ποίησή της που έχει μελοποιηθεί από την Ερωφίλη και τον Τάσο Σωτηράκη, καθώς και άλλα τραγούδια της Σοφίας Αδαμίδου.

Στη συναυλία, που θα ακολουθήσει, την επιμέλεια έχει ο Φίλιππος Παχνιστής.

Θα τραγουδήσουν η Γιώτα Βέη, η Ερωφίλη και η Αργυρώ Καπαρού.

Θα παίξουν οι μουσικοί: Δημήτρης Γιαννούχος (τύμπανα), Περικλής Μαλακατές (μπάσο), Βασίλης Ραψανιώτης (βιολί), Παύλος Παπαναστασάτος (βιολί), Γιώργος Θεοφάνους (κιθάρες), Φίλιππος Παχνιστής (πιάνο, μουσική επιμέλεια), Κώστας Βλαχούτσος (ακορντεόν).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ