Τρίτη 7 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Νέο τροχαίο δυστύχημα δουλεμπορικού στην Εγνατία Οδό

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο σε τροχαίο δυστύχημα οχήματος που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες, που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Εγνατία Οδό Ξάνθης - Καβάλας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών έκαναν σήμα στο όχημα στο ύψος του δυτικού κόμβου της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής - Ξάνθης, όμως ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Τελικά το όχημα εντοπίσθηκε στην Εγνατία Οδό Ξάνθης - Καβάλας, μεταξύ οικισμών των οικισμών Βανιάνου - Ζαρκαδιάς, να έχει ανατραπεί μετά από πρόσκρουση σε προστατευτικές μπάρες. Από το ατύχημα τραυματίστηκε θανάσιμα ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος μετέφερε δεκατρείς πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων ένας τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ τονίζει ανάμεσα σε άλλα πως το νέο αυτό τροχαίο δυστύχημα, όπως και τα προηγούμενα με νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες, αναδεικνύει πως «όσο συνεχίζεται η σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών πολιτική της άγριας καταστολής, της ανεξέλεγκτης δράσης της FRONTEX στα σύνορα, του εγκλωβισμού και των επαναπροωθήσεων, τόσο οι απελπισμένοι αυτοί άνθρωποι θα πέφτουν στα νύχια κυκλωμάτων διακινητών και θα μετράμε ναυάγια στο Αιγαίο και τροχαία κοντά στα χερσαία σύνορα. Θα γίνονται σάκος του μποξ στις προσπάθειες ενεργοποίησής τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ