Παρασκευή 3 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Με «καμένη γη» και ... αϋπνίες επιχειρεί να «κοιμίσει» τον λαό

Εχοντας θέσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική ετοιμότητα, προβλέποντας κάλπες νωρίς το φθινόπωρο, ο Αλ. Τσίπρας προχωρά στην καλλιέργεια του εδάφους για το αντιλαϊκό περιεχόμενο της διαχείρισης που θα ασκήσει εάν επανέλθει στον κυβερνητικό θώκο, καταφεύγοντας στο παλιό αφήγημα της «καμένης γης». Σε συνέντευξή του στο «Newsbomb» μάλιστα, έφτασε να δηλώσει ότι πάσχει από ...αϋπνίες συλλογιζόμενος τι θα παραλάβει απ' τη ΝΔ και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού εκτίμησε ότι «δεν έχει προοπτική η κυβέρνηση Μητσοτάκη», την κατηγόρησε ότι ευθύνεται «για την τρομακτική πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά σήμερα», επειδή «άφησε την αισχροκέρδεια στην Ενέργεια αλώβητη», αφήνοντας ο ίδιος στο απυρόβλητο την κοινή τους στρατηγική για την «πράσινη μετάβαση» που έφερε τις συνέπειες που βιώνει ο λαός. Κατέληξε στο συμπέρασμα πως «όσο ο κ. Μητσοτάκης καθυστερεί τις εκλογές, τόσο μεγαλώνει την ήττα τη δική του, αλλά ταυτόχρονα και τις δυσκολίες που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε εμείς την επόμενη μέρα».

Σπρώχνοντας κάτω απ' το χαλί την κοινή στρατηγική που μοιράζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, της εμπλοκής στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε τη στρατηγική που είχαν όλες οι κυβερνήσεις από το '74 και μετά και «έχουμε περάσει ξαφνικά στη στρατηγική Παπάγου, το προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης απέναντι στην Ανατολή (...) Εχω την αίσθηση ότι για πρώτη φορά η χώρα έχει μια "ΙΧ" εξωτερική πολιτική, μονοπρόσωπη», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας.

Προσπερνώντας την ευθύνη της κυβέρνησής του, που δρομολόγησε βασικές πλευρές αυτής της πολιτικής, όπως π.χ. την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία που έσπειρε αμερικάνικες βάσεις σε όλη τη χώρα, αναρωτήθηκε υποκριτικά «γινόμαστε πιόνι στη γεωπολιτική σκακιέρα άλλων δυνάμεων; Αυτή ήταν η εξωτερική πολιτική της χώρας; (...) Με ανησυχεί δηλαδή ότι, διπλωματικά, η Τουρκία κερδίζει. Κι εμείς με τη στρατηγική του πρόθυμου και δεδομένου συμμάχου, που εφαρμόζει τις αμερικανικές κυρώσεις στο ευρωπαϊκό έδαφος με αυτό που έγινε με το ρωσικό πλοίο και το ιρανικό πετρέλαιο - δεν έχει ξαναγίνει. Δεν είναι ευρωπαϊκό έδαφος η Ελλάδα; Αμερικανικό έδαφος είναι; Πώς εφαρμόζονται αμερικανικές κυρώσεις;»!

Απογειώνοντας την κοροϊδία συμπλήρωσε: «Αυτά τα πράγματα δεν τα έχουμε ξαναδεί. Μας έλεγε ότι τα δίνει όλα στους Αμερικανούς, που έδωσε επ' αόριστον τις βάσεις, - επ' αόριστον, κανένας άλλος πρωθυπουργός δεν το έχει κάνει αυτό - και μας έλεγε "Μην ανησυχείτε" μας έλεγε, "θα μας στηρίξει σε μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της επιθετικότητας με την Τουρκία. Γι' αυτό το κάνουμε αυτό". Και του λέγαμε "κάνεις λάθος"»!

Ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι παρά τα αρνητικά μηνύματα που έχει εκπέμψει, «ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα υποδείξει στις πολιτικές δυνάμεις τον δρόμο (...) εγώ επιμένω στην άποψη ότι η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση συμμαχική».

Μιλώντας για τις αλλαγές που προώθησε στη λειτουργία του κόμματός του, ο Αλ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι αυτές έγιναν με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη, λέγοντας ότι «πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα και αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο προχωρήσαμε σε τολμηρές αλλαγές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ