Σάββατο 28 Μάη 2022 - Κυριακή 29 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απαίτησαν ξανά αποχώρηση της αστυνομίας από το ΑΠΘ

Νέα κινητοποίηση φοιτητών, μελών ΔΕΠ και εργαζομένων την Παρασκευή

Την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων της αστυνομίας από το campus του ΑΠΘ απαίτησαν με νέα κινητοποίησή τους την Παρασκευή φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και εργαζόμενοι του Ιδρύματος, καταγγέλλοντας το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης, που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΘ με στόχο τη νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων Μαθηματικού, Φυσικού, Χημείας, Γεωπονίας, ΠΤΔΕ, Θεολογίας, ΤΕΦΑΑ, Χωροταξίας, Τοπογράφων, Ιατρικής του ΑΠΘ, όπως της ΣΜΗ του ΔΙΠΑΕ και του ΣΟΦΕΘ, έχοντας στο πλευρό τους τον Ενιαίο Σύλλογο Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού και τον Σύλλογο Διοικητικών Εργαζομένων του Ιδρύματος, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Χημείου και στη συνέχεια πορεία στους χώρους του ΑΠΘ.

Με συνθήματα όπως «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάν τους φοιτητές και κάνουνε τις πλάτες στους καπιταλιστές» και «Από τα ιδρύματά μας δεν λείπει αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία», κινήθηκαν μέχρι το Τμήμα Βιολογίας, όπου παραμένουν σχεδόν συνεχόμενα για πάνω από τρεις βδομάδες ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και άνδρες της Ασφάλειας. Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις εντός του ΑΠΘ ενισχύονται, καθώς την Παρασκευή «υποδέχθηκαν» τους φοιτητές και με υδροφόρο όχημα...

Το ΚΚΕ στο πλευρό των φοιτητών

Την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων απαίτησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, που βρέθηκε στο πλευρό των φοιτητών, των εργαζομένων και των διδασκόντων του ΑΠΘ.

Οπως σημείωσε, «η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές έχουν βαρύτατες ευθύνες για αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή, και εδώ και καιρό, στο ΑΠΘ. Αυτήν τη στιγμή παρεμποδίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία, όπου οι περισσότεροι φοιτητές δεν έρχονται εξαιτίας της παρουσίας της αστυνομίας και των ΜΑΤ μέσα στο πανεπιστήμιο. Δεν μπορεί να γίνει μάθημα με τα ΜΑΤ», ενώ ακόμα επισήμανε: «Καλούμε την κυβέρνηση να διατάξει την αποχώρηση τώρα της αστυνομίας και να ξεχάσει τα σενάρια εφαρμογής και εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ιδρύματα. Τα σχέδιά της για το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο υπαγορεύουν και τις κινήσεις της. Η αστυνομία αυτά τα συμφέροντα έρχεται να εξυπηρετήσει. Ο λαός και οι φοιτητές δεν θα το επιτρέψουν. Να φύγει τώρα η αστυνομία από το πανεπιστήμιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ