Πέμπτη 19 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 18 ΜΑΗ 2022
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ PISA»
Απονομιμοποιημένη στις συνειδήσεις η πολιτική της κατηγοριοποίησης

Με στάση εργασίας από τους εκπαιδευτικούς δόθηκε απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης

Με στάση εργασίας από τους εκπαιδευτικούς, η οποία έσπασε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό, δόθηκε χτες απάντηση σε κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, που με προσφυγές κατά των δίκαιων αντιδράσεων επιχείρησαν να εφαρμόσουν τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια.

Η χτεσινή πρώτη προσπάθεια εφαρμογής των διαγνωστικών εξετάσεων για μαθητές της ΣΤ' Δημοτικού και Γ' Γυμνασίου, της «ελληνικής PISA», όπως και τα υπόλοιπα αντιδραστικά μέτρα για την Εκπαίδευση στα οποία εντάσσεται, συνάντησαν δίκαιες αντιδράσεις και απονομιμοποιήθηκαν στις συνειδήσεις. Σε αρκετές δε περιπτώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία που είχαν επιλεγεί να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ή σε άλλες περιπτώσεις είχαν μικρή προσέλευση, λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη στάση εργασίας αλλά και της στάσης γονιών και μαθητών.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σε 600 Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας και συνάντησαν τη δίκαιη αντίδραση των εκπαιδευτικών, που ανέδειξαν τον χαρακτήρα τους ως βήματος βαθύτερης κατηγοριοποίησης σχολείων και μαθητών, με διεύρυνση των ανισοτήτων και με επιπτώσεις στα σχολεία και στους μαθητές, με τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών να κηρύσσουν στάσεις εργασίας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σταθερά στον δρόμο των δικαστικών προσφυγών που αξιοποιούν τα αντεργατικά μέτρα για να επιβάλουν την εφαρμογή μιας πολιτικής που συναντά μεγάλες αντιδράσεις, προσέφυγε στα δικαστήρια προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τους εκπαιδευτικούς για «οπισθοδρομική στάση» και εμφάνισε τις εξετάσεις σαν «μέσο βελτίωσης» του σχολείου. Μετά την απόφαση του δικαστηρίου κατά της κινητοποίησης των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας στα 600 σχολεία της χώρας για μαθητές ΣΤ' Δημοτικού και Γ' Γυμνασίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ