Παρασκευή 13 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα 20,8 δισ. τα χρέη επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ

Με την αποστολή 300.000 ατομικών ειδοποιητηρίων μέσα στο επόμενο διάστημα, το ΚΕΑΟ βάζει μπροστά το κυνήγι στους οφειλέτες προς τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο κατά την πάγια τακτική των αστικών κυβερνήσεων στρέφεται κυρίως κατά των μικροοφειλετών, που σήμερα δοκιμάζονται ακόμα περισσότερο, λόγω της ακρίβειας και των ανατιμήσεων.

Στόχος του ΚΕΑΟ, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο του 2022, είναι η είσπραξη 1,195 δισ. ευρώ κατά το τρέχον έτος. Σ' αυτήν την κατεύθυνση θα ενεργοποιηθεί και η λήψη αναγκαστικών μέτρων, σε περίπτωση που μέσα σε διάστημα τριών μηνών ο οφειλέτης δεν προχωρά σε κάποια ρύθμιση ή εξόφληση των οφειλών.

Στο απυρόβλητο θα μείνουν και πάλι οι αιώνιοι «μπαταχτσήδες», οι μεγάλες επιχειρήσεις, των οποίων τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το πρώην ΙΚΑ έχουν απογειωθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 41 δισ. ευρώ στα οποία είχε διαμορφωθεί το συνολικό χρέος στα τέλη του 2021, τα 20,8 δισ. ευρώ (50,72% του συνολικού χρέους) είναι χρέος επιχειρήσεων. Μάλιστα, τα 9,533 δισ. τα χρωστούν μόλις 2.178 επιχειρήσεις που το χρέος της καθεμιάς ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ