Παρασκευή 13 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ Δ. ΛΙΓΝΑΔΗ
Συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων

Τη βίαιη προσαγωγή του τρίτου καταγγέλλοντα σε βάρος του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, που παρά τις κλήσεις τόσο του πληρεξούσιου δικηγόρου του όσο και του δικαστηρίου δεν έχει εμφανιστεί, διέταξε χτες το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο. Το σχετικό αίτημα υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλ. Κούγιας, καθώς ήταν να καταθέσει χτες. Ηδη ο Γ. Βλάχος, πληρεξούσιος δικηγόρος του, έχει δηλώσει ότι όλες τους οι προσπάθειες να επικοινωνήσουν είναι άκαρπες. Το δικαστήριο δεν εξέτασε τον τέταρτο καταγγέλλοντα, γιατί όπως ενημέρωσε, εμφάνισε συμπτώματα Covid-19.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκαν μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου, όπως π.χ. η πρώην νύφη του που δήλωσε πεπεισμένη πως πρόκειται για σκευωρία υποκινούμενη από τον αριστερό χώρο σε βάρος του, λέγοντας ότι ...«είναι ένας χώρος που δεν υποστηρίζει ούτε αριστεία ούτε αρχαία Ελλάδα», ενώ σημείωσε ότι «οι δηλώσεις Μενδώνη περί επικίνδυνου ανθρώπου ήταν αποτέλεσμα του φόβου που επικρατούσε την περίοδο εκείνη».

Να σημειωθεί ότι προχτές στη δίκη κατέθεσε ο ιδιοκτήτης των ενοικιαζόμενων δωματίων της Επιδαύρου, που επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της φωτογραφίας που απεικονίζει τον κατηγορούμενο μαζί με τον δεύτερο μηνυτή του και έναν φίλο του σε μπαλκόνι του συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου καταγγέλλει ο μηνυτής ότι βιάστηκε το καλοκαίρι του 2015 σε ηλικία 17 χρόνων. Τη φωτογραφία είχε προσκομίσει στο δικαστήριο ο φίλος του μαζί με άλλες πέντε φωτογραφίες από το ταξίδι τους στην Επίδαυρο.

Στην κατάθεσή του επίσης για την κατηγορία βιασμού, του Αιγύπτιου Αλί το 2011, στο σπίτι του κατηγορουμένου, ο φίλος του κατέθεσε για τις φορές που είχαν συναντήσει τον Δ. Λιγνάδη στο αεροδρόμιο, στο Ολυμπιακό Χωριό και στην παράσταση «Amadeus», μετά την οποία τους κάλεσε στο σπίτι του και τους πρόσφερε αλκοόλ και χασίς, προτείνοντάς τους να πάνε στην κρεβατοκάμαρα να συνευρεθούν ομαδικά. Ο μάρτυρας είπε ότι διαισθανόταν πως είναι επικίνδυνος και ότι ήταν νηφάλιος και έτσι επέμεινε να σηκωθούν να φύγουν από το σπίτι. Η υπεράσπιση του Λιγνάδη ζήτησε από το δικαστήριο να μεταβιβάσει τα πρακτικά στον εισαγγελέα, για να καταθέσει μήνυση για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση, όπως έκανε και με άλλους μάρτυρες. Επίσης και άλλος φίλος του θύματος που έχει καταγγείλει τον Λιγνάδη για βιασμό στην κατάθεσή του επιβεβαίωσε ότι ο Δ. Λιγνάδης συναναστρεφόταν με ανήλικους στους οποίους έδινε ποτό ή χασίσι και πρότεινε να προβούν σε ερωτικές πράξεις.

Ο σκηνοθέτης - ηθοποιός Κ. Φιλίππογλου στην κατάθεσή του επίσης κατέρριψε το επιχείρημα πως ο Λιγνάδης το επίμαχο διάστημα δεν βρισκόταν στην Επίδαυρο. Τοποθέτησε τον κατηγορούμενο στην Επίδαυρο το 2015 και συγκεκριμένα τις μέρες που κατά την κατηγορία βίασε τον δεύτερο καταγγέλλοντα. «Βλέπω τον κατηγορούμενο και τα δύο παιδιά που ήταν ήδη στο μπαλκόνι και κοιτούσαν τη θέα. Δεν τον χαιρέτησα. Ηταν δυο νεαρά αγόρια. Δεν μπορώ να συγκρατήσω φυσιογνωμίες, έχουν περάσει πολλά χρόνια», ανέφερε και είπε πως συγκράτησε την εικόνα επειδή «υπήρχε μία φήμη ότι ο Λιγνάδης έλκεται από νεαρά αγόρια ανήλικα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ