Παρασκευή 13 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωτιές της «Πανσπουδαστικής»

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη οι πρώτες εκλογές του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Φοιτητών στη Σχολή Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκλογές διεξήχθησαν εν μέσω αγωνιστικών κινητοποιήσεων με ιδιαίτερη μαζικότητα ενάντια στους σχεδιασμούς του υπουργείου και της Διοικούσας Επιτροπής του ιδρύματος για συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετακινήσεις Τμημάτων, στους οποίους οι φοιτητές έδωσαν απάντηση στην πράξη, εκλέγοντας αγωνιστές στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου.

Το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» σημείωσε σημαντική νίκη, καθώς οι φοιτητές με το 51% των ψήφων την κατέστησαν πρώτη και αυτοδύναμη στο νέο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου.

Τα αποτελέσματα:

- «Πανσπουδαστική KΣ»: 200 ψήφοι (51,54%, 5 έδρες)

- «Αυτόνομη Συνεργασία Ανεξάρτητων Μηχανικών» (ΑΣΑΜ): 168 ψήφοι (43,3%, 4 έδρες)

- EAAK: 11 ψήφοι (2,8%)

- MΠΛOKO: 3 ψήφοι (0,7%)

- ΛEYKA: 5

- AKYPA: 12

Ο Σύλλογος Φοιτητών Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ, την αμέσως επόμενη μέρα, πραγματοποίησε συμβολική κινητοποίηση στην πλατεία Αριστοτέλους, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα των φοιτητών που διεκδικούν αναβάθμιση των σπουδών τους.

Αντίστοιχη επιτυχία σημείωσε το ψηφοδέλτιο της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στον Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) που πραγματοποίησε τις εκλογές του την ίδια μέρα. Τα αποτελέσματα:

«Πανσπουδαστική ΚΣ»: 157

«Πρωτοβουλία Εστιών» (ΠΡΟΤΕΣΤ): 45

«Αγωνιστικές Κινήσεις»: 26

Λευκά 15

Ακυρα 14


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org