Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Καταγγελία για μη κλήτευση της οικογένειας

Αναβολή επ' αόριστον πήρε χτες η εκδίκαση εκ νέου του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κλητευθεί ούτε η μητέρα ούτε η αδερφή του αλλά ούτε και οι συνήγοροι (!).

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, οι δικηγόροι της οικογένειας Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσαν το θέμα στο δικαστήριο, σημειώνοντας ότι πληροφορήθηκαν τυχαία την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας... Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης Κορκονέα επαναλαμβάνεται μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου να αναιρέσει την προηγούμενη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, με την οποία αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στον αστυνομικό Κορκονέα και αποφυλακίστηκε.

Η οικογένεια του μαθητή είχε ζητήσει την άσκηση αναίρεσης από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η αίτηση έγινε δεκτή και ο εισαγγελέας άσκησε την αναίρεση και με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Οι συνήγοροι της οικογένειας τόνισαν στο δικαστήριο ότι «η παράλειψη κλήτευσης δεν οφείλεται σε παραδρομή ή σφάλμα, αλλά σε εντολή που δόθηκε από τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών κ. Μπαντουδάκη.. ». Υπενθύμισαν επίσης ότι ερήμην των συνηγόρων και της οικογένειας είχε συμβεί και με συνεδρίαση του δικαστηρίου, που είχε αποφυλακίσει τότε τον έτερο κατηγορούμενο αστυνομικό Β. Σαραλιώτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ