Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΥΛΟΥ
Κινητοποίηση κατά των απολύσεων

Με συνθήματα όπως «πάρτε πίσω τις απολύσεις» και «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια στάσης εργασίας του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του Σωματείου Εργαζόμενων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου.

Η κινητοποίηση έγινε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για να καταγγελθούν οι απολύσεις 10 εργαζομένων. Οι 10 εργαζόμενες περιλαμβάνονται στους 17 συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου, τους οποίους είχε απολύσει το υπουργείο τον Απρίλη του 2020. Από αυτές οι 3 είναι εγκυμονούσες και κάποιες μανάδες μικρών παιδιών, ενώ εργάζονται στην Υπηρεσία Ασύλου ακόμα και 8 χρόνια και έχουν αποκτήσει εμπειρία στον τομέα του Μεταναστευτικού - Προσφυγικού.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων των δύο σωματείων και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκη, ο τελευταίος ισχυρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η σχετική απόφαση είναι ευθύνη της... διοίκησης, σαν να μην είναι ο ίδιος πολιτικά υπεύθυνος του υπουργείου, εμμένοντας στις άδικες και εκδικητικές - όπως καταγγέλθηκε και χτες - για τους εργαζόμενους απολύσεις. Ο υπουργός, δεν απάντησε γιατί σε άλλες περιπτώσεις ανανέωσης συμβάσεων η κυβέρνηση έλυσε ανάλογα προβλήματα και ανανεώθηκαν συμβάσεις ακόμα και με τροπολογίες που ψήφισε η κυβέρνηση.

Μιλώντας στους εργαζόμενους η πρόεδρος του Συλλόγου, Αλεξάνδρα Λάμπρου, τόνισε ότι «αναδείξαμε για άλλη μία φορά ότι τα 3/5 της Υπηρεσίας Ασύλου είναι στελεχωμένα με συμβασιούχους (σ.σ. αυτό αποτελεί πολιτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα), ενώ υπάρχουν και ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι από την EASO, οι οποίοι καλύπτουν, ουσιαστικά, τις ίδιες ανάγκες από το 2013 που φτιάχτηκε η υπηρεσία μέχρι σήμερα. (...) Εμείς θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στους συμβασιούχους που απολύονται, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, θέλουμε οι συνάδελφοί μας να μείνουν στην υπηρεσία, δουλεύουν πολλά χρόνια, έχουν τεράστια εμπειρία, είναι άδικο να οδηγούνται άλλη μια φορά στην απόλυση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ