Παρασκευή 6 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας σήμερα στη «Speedex»

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα (12 μ. έως 4 μ.μ.) οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ταχυμεταφορών «Speedex» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τα επιχειρησιακά σωματεία έχουν καλέσει τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Κηφισιά (Σενέκα 24) και στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΠΕ Σίνδου), όπου θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις. Τη στήριξη στην κινητοποίηση έχει εκφράσει το ΕΚΑ.

Τα Σωματεία έχουν καταθέσει από τα μέσα Φλεβάρη πρόταση για τη Σύμβαση, η οποία έχει συζητηθεί και ψηφιστεί από τις συνελεύσεις των εργαζομένων. Η εργοδοσία, αφού κωλυσιέργησε και ροκάνισε τον χρόνο, παρουσίασε μια πρόταση η οποία «ξηλώνει» τους όρους και τα δικαιώματα που έχουν κατακτήσει οι εργαζόμενοι με την ισχύουσα επιχειρησιακή Σύμβαση. Οι προθέσεις της εταιρείας επιβεβαιώθηκαν και από την άρνησή της να υπογράψει την παράταση της μετενέργειας, η οποία έχει πλέον λήξει.

Με τη σημερινή τους κινητοποίηση, πέρα από το ζήτημα της Σύμβασης, τα σωματεία εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους και στην πρόθεση της εταιρείας να προχωρήσει στην ανάθεση εργασιών σε εργολάβο. Διεκδικούν τέλος τη ρύθμιση αιτημάτων που αφορούν την Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ