Τρίτη 3 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν θα περάσει το δικαστικό πραξικόπημα στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Αύριοστις 10.30 π.μ. καλεί σε ΓΣ η εκλεγμένη διοίκηση

Με μια απόφαση - «μνημείο» παρέμβασης της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης στο συνδικαλιστικό κίνημα, η πρόεδρος Πρωτοδικών, Μαρία Κριτσινέλια, αργά το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, 21 Απρίλη, «άλλαξε» τη νόμιμη διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, διορίζοντας με προσωρινή διαταγή δοτή πλειοψηφία κυβερνητικών συνδικαλιστών στο ΔΣ της.

Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, αφού έχουν αποτύχει σε όλες τις μέχρι σήμερα δικαστικές ενέργειές τους να ελέγξουν τη διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, καθαιρώντας δικαστικά το αγωνιστικό Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχθηκε πριν από 3 χρόνια, προσέφυγαν στο δικαστήριο για να τους δώσει την προσωρινή διοίκηση!

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε ενώ το ΔΣ έχει αναγγείλει απολογιστική ΓΣ και αρχαιρεσίες για αύριο, Τετάρτη 4 Μάη, με βάση όλες τις προβλέψεις του καταστατικού και τη νόμιμη διαδικασία διορισμού δικαστικού αντιπροσώπου.

Μάλιστα, η δικαστής προχώρησε στην προκλητική αυτή απόφαση αγνοώντας ότι εκκρεμεί η έκδοση απόφασης για την κύρια αγωγή των κυβερνητικών συνδικαλιστών, με την οποία προσπαθούν να ακυρώσουν τις νόμιμες αρχαιρεσίες της 18/4/2019 και η οποία έχει ήδη συζητηθεί! Ετσι, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές θα αξιοποιήσουν την προσωρινή διαταγή, «προκαταλαμβάνοντας» το αποτέλεσμα της οριστικής συζήτησης για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, που έχει οριστεί για τις 6 Ιούνη.

«Τον οργανωμένο μαζικό αγώνα δεν μπορεί να τον σταματήσει καμιά πραξικοπηματική "προσωρινή διαταγή" που επιχειρεί να δώσει τη δυνατότητα στους κυβερνητικούς συνδικαλιστές να "κλείσουν" οριστικά την ΕΣΤΑΜΕΔΕ, κάνοντας "εκλογές" με τις ηλεκτρονικές διαδικασίες των εικονικά συμμετεχόντων σε διαδικτυακές Γενικές Συνελεύσεις του "Zoom" και των εικονικών ψηφοφόρων στο κρατικό σύστημα ψηφοφοριών "Ζευς", όπως ορίζει ο νόμος Χατζηδάκη», τονίζει η νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και καλεί τα μέλη της αύριο Τετάρτη στις 10.30 π.μ. να μετατρέψουν τη Γενική Συνέλευση της Ενωσης και των αγωνιζόμενων συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ σε μεγάλη συγκέντρωση αντίστασης στο δικαστικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη, συζήτησης για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ