Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απόλυτα δικαιολογημένες κινητοποιήσεις

Τη διαμαρτυρία των κατοίκων των ακριτικών νησιών που απομονώνονται ακόμα περισσότερο με την πολιτική «απελευθέρωσης» που προωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, μετέφερε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Σκοπελίτης.

Αναφερόμενος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λήμνου, αλλά και άλλων νησιών, ο Σταύρος Σκοπελίτης τόνισε ότι «οι κινητοποιήσεις των κατοίκων των νησιών μας και μάλιστα των ακριτικών νησιών είναι απόλυτα δικαιολογημένες, αφού σήμερα εξαιτίας αυτής της ασυδοσίας παλεύουν κυριολεκτικά ενάντια στον αποκλεισμό τους». Δίνοντας την εικόνα της κατάστασης που επικρατεί, τόνισε ότι «σήμερα στα Δωδεκάνησα έχει κοπεί το 90% των δρομολογίων, ενώ στη Λήμνο γίνονται μόνο 1 με 2 δρομολόγια με τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, όπως ακριβώς γίνονταν και τη δεκαετία του '50».

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της άρσης του καμποτάζ, ο Σταύρος Σκοπελίτης σημείωσε ότι επαληθεύτηκαν οι δυσοίωνες προβλέψεις των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου για επιδείνωση των προβλημάτων τους, ενώ «καταγράφηκε η μη ύπαρξη βούλησης της κυβέρνησης να πάρει μέτρα περιορισμού της εφοπλιστικής ασυδοσίας». Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην υπουργική απόφαση του Γ. Ανωμερίτη, σύμφωνα με την οποία «οι εφοπλιστικές εταιρίες μπορούν για 4 μήνες να θέτουν εκτός κυκλοφορίας τα ταχύπλοα πλοία τους, ενώ πριν μπορούσαν για δυο μήνες».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέληξε ζητώντας αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, καθώς και κρατικό έλεγχο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, αφού όπως είπε «αποτελεί έγκλημα να παραδώσουμε αυτόν τον τομέα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και μάλιστα στο πιο ληστρικό μέρος της, που είναι το εφοπλιστικό κεφάλαιο και μάλιστα έγκλημα με εθνικές διαστάσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ