Τετάρτη 20 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ
«Σκυλοκαβγάς» με φόντο την εναλλαγή κυβερνητικού διαχειριστή

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Νέο γύρο αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης με ΝΔ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ πυροδότησαν τοποθετήσεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορεί να κρύψει τη στρατηγική τους ταύτιση που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους, αλλά και μέσα στο κοινοβούλιο, με την ψήφιση και από τους τρεις, αντιλαϊκών - αντεργατικών νομοσχεδίων, και βέβαια με το βλέμμα στραμμένο σε μελλοντικές συνεργασίες στην αστική διακυβέρνηση.

Η ΝΔ στηλίτευσε χτες με ανακοίνωσή της τη στήριξη της Ολγας Γεροβασίλη στις δηλώσεις Μανιού, ο οποίος παρομοίασε τον Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ιμπραήμ και προέτρεψε στρατιωτικούς και πολιτικούς να ανατρέψουν την κυβέρνηση, σχολιάζοντας ότι «το ύφος και η λογική του κ. Πολάκη κυριαρχούν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια ώρα ο Π. Πολάκης προειδοποιούσε τον Ν. Ανδρουλάκη «μη συνεχίσεις έτσι! Την επόμενη φορά θα είμαι λιγότερο ευγενής...», με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ να απαντά «σφιχταγκάλιασμα με τους ΑΝΕΛ, επίθεση στους αρμούς της εξουσίας, αντιεπιστημονικά μηνύματα για τα εμβόλια, συστηματικές απειλές σε αντιπάλους. Αυτή είναι η "προοδευτική" ταυτότητα όπως την εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Πολάκη».

Σε σχόλιό του για την πολιτική αντιπαράθεση, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Ο "σκυλοκαβγάς" των τελευταίων ημερών ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ δεν αφορά στο ελάχιστο την αλλαγή της στρατηγικής που ματώνει τον λαό, αλλά την εναλλαγή του κυβερνητικού διαχειριστή για την πιο αποτελεσματική εφαρμογή της.

Οπως συνέβη και στο παρελθόν, με την ίδια ευκολία που σήμερα τσακώνονται, με άλλη τόση ευκολία αύριο θα συμπράξουν, αν αυτό απαιτηθεί από το κεφάλαιο και τον διεθνή παράγοντα, χάριν της σταθερότητας της αντιλαϊκής πολιτικής που όλοι τους υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ