Τρίτη 12 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΠΑΕ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Αύριο το μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) στη Σίνδο, ενάντια στις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετακινήσεις Τμημάτων με βάση την εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος προς το υπουργείο Παιδείας, για τη λεγόμενη αναμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη.

Οι φοιτητές προχώρησαν χτες το πρωί σε αποκλεισμό του campus στη Σίνδο, όπου δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα. Αργότερα, το μεσημέρι, συνέχισαν με μαχητική πορεία προς τη Σίνδο, με συνθήματα όπως «Πτυχία για δουλειά, πτυχία με αξία, όχι διαβατήρια για την ανεργία» και «Κανένα Τμήμα δεν θα καταργηθεί, το Τμήμα Περιβάλλοντος δεν βγαίνει στο σφυρί». Η πορεία σταμάτησε έξω από το δημαρχείο Δέλτα, προτού επιστρέψει στο campus του ΔΙΠΑΕ.

Κατά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης ο Κώστας Τσεχελίδης, μέλος της προσωρινής διοίκησης του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ, τόνισε ότι οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να παρθεί πίσω το σχέδιο του υπουργείου και να αναβαθμιστούν οι σχολές τους. «Θα κλιμακώσουμε, μαζί με τους συναδέλφους μας από τη Καβάλα και τις Σέρρες (...) και ξεκαθαρίζουμε: Είμαστε εδώ, δεν σταματάμε, συνεχίζουμε, πιο πολλοί, πιο μαχητικά και οργανωμένα και θα τα καταφέρουμε!».

Συνεχίζοντας την αγωνιστική τους δραστηριότητα οι φοιτητές πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη στις 12 μ. νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της ΔΕ του ΔΙΠΑΕ, στη Θέρμη, ενώ μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού, με συντονισμό των φοιτητών και από τις άλλες πόλεις, έχει δοθεί για αύριο Τετάρτη στις 12.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ