Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ
Στάση εργασίας και συγκέντρωση την περασμένη Παρασκευή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο για τον ΟΑΕΔ πραγματοποίησαν στο υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 1/4 οι εργαζόμενοι του Οργανισμού. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο πανελλαδικής στάσης εργασίας από τις 12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου την οποία είχαν προκηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΑΕΔ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) για τα μέλη της (πρώην ΟΕΚ - ΟΕΕ), εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, την προστασία των αποθεματικών που έχουν συγκεντρωθεί από τις εισφορές των εργαζομένων υπέρ ΟΕΚ - ΟΕΕ και την άμεση εκπόνηση νέων στεγαστικών προγραμμάτων.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΑΕΔ, Γιώργος Μακράκης, κατήγγειλε το νομοσχέδιο και ζήτησε την απόσυρσή του.

Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και εκπρόσωποι άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Χαιρετίζοντας την κινητοποίηση ο Χ. Κατσώτης, αφού εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΑΕΔ, στάθηκε στην επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση μέσω του νομοσχεδίου σε βάρος ανέργων και εργαζομένων, καυτηριάζοντας τη διαχρονική υπονόμευση του Οργανισμού από όλες τις κυβερνήσεις.

Από την πλευρά του ο Θ. Γκώγκος κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα για την αποτροπή των αντεργατικών σχεδιασμών σε βάρος του ΟΑΕΔ, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορά όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους.

Οπως υπογραμμίζει η ΠΟΠΟΚΠ για το αντεργατικό περιεχόμενο του νομοσχεδίου, «οι άνεργοι μέσα από το νομοσχέδιο μετατρέπονται σε επαγγελματίες καταρτιζόμενους, προς όφελος των ιδιωτικών φορέων κατάρτισης, και τιμωρούνται με διαγραφή από τα μητρώα εάν αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας από αυτές που τους προσφέρονται, ενώ για τη στεγαστική πολιτική, αντί μέριμνας για την υλοποίηση προγραμμάτων προβλέπεται "πλιάτσικο"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τη «χαριστική βολή» στον ΟΑΕΔ δίνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(2022-03-18 00:00:00.0)
Να ανασυσταθούν ΟΕΚ και ΟΕΕ με το σύνολο των αρμοδιοτήτων τους(2017-02-16 00:00:00.0)
Κανένας άνεργος να μη χάσει το σπίτι του(2014-07-04 00:00:00.0)
«Οχι» στη λεηλασία των αποθεματικών ΟΕΚ - ΟΕΕ(2012-12-18 00:00:00.0)
Νέα συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας(2012-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ