Θυμίζουμε ότι στους αγώνες δεν θα πάρει μέρος ο Εμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το μυικό πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και υπό το φόβο υποτροπής προτιμήθηκε από το ιατρικό τιμ της αποστολής να μην ακολουθήσει την υπόλοιπη αποστολή.
Ο αθλητής στον οποίο εναποτίθενται οι περισσότερες ελπίδες για μια σημαντική διάκριση είναι ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και θεωρείται φαβορί για το χρυσό και στο Βελιγράδι, καθώς έχει τη 2η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 8,25 μ. και ατομικό ρεκόρ 8,38 μ. Θα έχει όμως ισχυρό ανταγωνισμό, καθώς συμμετέχουν κι άλλα μεγάλα ονόματα στο μήκος, όπως ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ (8,23 μ. φέτος), ο Αμερικανός Τζάριοτ Λάσον (8,19) και ο επίσης Αμερικανός Μάρκους Ντένι, με 8,17 μ. φέτος και κάτοχος του χάλκινου μεταλλίου στην προηγούμενη διοργάνωση, στο Μπέρμιγχαμ το 2018. Από την πλευρά του ο Τεντόγλου κατά την αναχώρηση της ελληνικής ομάδας για τη Σερβία εμφανίστηκε αισιόδοξος για ένα μεγάλο άλμα ικανό να του δώσει το χρυσό, στηριζόμενος στην πολύ καλή δουλειά που έχει προηγηθεί και στην καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Eurokinissi Sports |
Αισιόδοξοι εμφανίζονται ο Μ. Τεντόγλου και ο Γ. Πομάσκι |
Οσο για τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, ο Κ. Δουβαλίδης στα 60 μ. εμπόδια καταφέρνει να δώσει το «παρών» ξεπερνώντας τα πολλά εμπόδια που συνάντησε στην προετοιμασία, και με πλεονέκτημα την εμπειρία του θέλει να κυνηγήσει τη διάκριση. Το καλύτερο δυνατό άλμα στο τριπλούν θα ψάξει ο Ν. Ανδρικόπουλος, δηλώνοντας αισιόδοξος για την παρουσία τόσο του ίδιου όσο και των υπόλοιπων μελών της ομάδας. Με αυτοπεποίθηση θα εμφανιστεί η Ρ. Σπανουδάκη στα 60 μ., στη δεύτερη εμφάνισή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, ενώ στο ίδιο αγώνισμα η Ελ. Πεσιρίδου ευελπιστεί σε βελτίωση του ατομικού της ρεκόρ. Σε μια καλή επίδοση στοχεύει τέλος και η Ειρήνη Βασιλείου στα 400 μ., στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση.