Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Συναυλία ενάντια στον ρατσισμό

Μεγάλη συναυλία ενάντια στον ρατσισμό διοργανώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 21 Μάρτη στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη του δήμου Παύλου Μελά, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού. Καλεί όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, σωματεία, πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους φορείς της περιοχής, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να συμμετέχει.

Μεταξύ άλλων, στο κάλεσμά της σημειώνει ότι «την τελευταία βδομάδα ο πόλεμος στην Ουκρανία με τους χιλιάδες πρόσφυγες έρχεται να επιβεβαιώσει πως οι οικονομικοί ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών κρατών και ιμπεριαλιστικών οργανισμών για τη διασφάλιση των κερδών τους έχουν μόνο θύματα. Θύματα είναι οι λαοί και τα παιδιά τους που καλούνται να πληρώσουν με τη ζωή τους και με ξεριζωμό από τον τόπο τους.

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Οι λαοί πρέπει να ζουν ειρηνικά, με σεβασμό της κουλτούρας και του πολιτισμού του κάθε λαού.

Ολοι, εμείς οι γονείς, είμαστε ακόμα πιο προβληματισμένοι και ανήσυχοι, ειδικά το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο γιατί έχουμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια, τα εξοντωτικά ωράρια, αλλά και γιατί τον τελευταίο καιρό, στην πόλη μας ήρθαν στο φως εγκληματικές ρατσιστικές ενέργειες, φασιστικές ομάδες, από τις οποίες αισθανόμαστε απροστάτευτοι.

(...) Η συναυλία θέλουμε να δυναμώσει τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, που θα αποδέχεται και θα στηρίζει όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, για ένα σχολείο που θα δείχνει σεβασμό σε κάθε ιδιαιτερότητα σωματική, πνευματική, συναισθηματική και κάθε διαφορά γλώσσας, φυλής, θρησκείας και χρώματος».

  • Με μια αποφασιστική κίνηση στη Λάρισα, οι μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ έσβησαν χτες το πρωί συνθήματα φασιστοειδών που είχαν γραφτεί στο σχολείο τους, στέλνοντας μήνυμα ότι το δηλητήριο που προσπαθούν να ρίξουν σε σχολεία και γειτονιές τα διάφορα φασιστικά μορφώματα δεν θα περάσει.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ