Παρασκευή 4 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερώτηση για τις καταστροφές σε ελαιόδεντρα στην Αταλάντη Φθιώτιδας

Ερώτηση σχετικά με τις αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών στην Αταλάντη Φθιώτιδας, που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα», κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος και Γιώργος Λαμπρούλης.

Στην Ερώτηση, οι δύο βουλευτές τονίζουν ότι οι αγρότες ελαιοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής της Αταλάντης Φθιώτιδας βρίσκονται σε απόγνωση, εξαιτίας των ζημιών που έχουν υποστεί τα ελαιόδεντρα από το χιόνι που πάγωσε πάνω στα κλαδιά, μετά την κακοκαιρία «Ελπίδα» τον Γενάρη του 2022.

Σημειώνουν, μάλιστα, ότι «σύμφωνα με υπολογισμούς των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής έχουν πληγεί 300.000 ελαιόδεντρα και εκατοντάδες καλλιεργητές, ενώ αναμένεται μεγάλη μείωση της παραγωγής για τουλάχιστον τα επόμενα τρία χρόνια». Επίσης, τονίζουν ότι μέχρι σήμερα κλιμάκια του ΕΛΓΑ δεν έχουν επισκεφθεί την περιοχή, δεν έχει γίνει συνολική καταγραφή των ζημιών, με αποτέλεσμα η ανησυχία των αγροτών να εντείνεται.

Στο πλαίσιο αυτό ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει άμεσα εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οι ελαιοπαραγωγοί και να αποζημιωθούν στο 100% για τις ζημιές που έχουν πάθει τα ελαιόδεντρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ