Πέμπτη 3 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑ
Τώρα είναι η ώρα να ενισχύσουμε την ενότητα και τη μαχητικότητα!

Σήμερα, Πέμπτη, στις 11 π.μ., η Γενική Συνέλευση και το απόγευμα νέα τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο της διαβούλευσης

«Μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τη νίκη», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση σήμερα, Πέμπτη 3 Μάρτη, στις 11 π.μ. (κινηματογράφος «Ιλιον») και λήψη αποφάσεων για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα για τη σημερινή Γενική Συνέλευση το Σωματείο τονίζει αρχικά ότι με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει πολλά, με κυριότερα το να βρίσκονται ακόμη στην εργασία τους και να έχουν κατακτήσει την εκτίμηση της εργατικής τάξης. Σημειώνει επίσης ότι στην καθοριστική αυτή φάση των εξελίξεων θα πρέπει να ενισχυθούν η ενότητα και η μαχητικότητα και να συνεχιστεί ο αγώνας για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων και του μόχθου τους.

Υπενθυμίζεται ότι επίσης για σήμερα, Πέμπτη, στις 6 μ.μ., έχει οριστεί νέα τηλεδιάσκεψη με τον ειδικό εκκαθαριστή, στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

«Τώρα είναι η ώρα να ενισχύσουμε την ενότητα και τη μαχητικότητά μας στη διεκδίκηση του δίκιου μας και όσων μας ανήκουν. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα», τονίζει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Τώρα είναι η ώρα εμείς οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ που με τη συνεπή και αγωνιστική μας στάση μέχρι σήμερα κατακτήσαμε την εκτίμηση πολλών εργαζομένων, πορευτήκαμε μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με μας σε κοινό αγώνα, εκφράστηκε και συνεχίζει να εκφράζεται η αλληλεγγύη από άλλες κοινωνικές ομάδες στον αγώνα μας και έχοντας ως σύμμαχους όλους αυτούς, μπορούμε να υπερνικήσουμε δυσκολίες και να στριμώξουμε ακόμη περισσότερο την κυβέρνηση. Ο ανυποχώρητος αγώνας μας έφερε ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, τη συνέχιση της δουλειάς μας και την εξασφάλιση του μεροκάματου μέχρι σήμερα. Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τελειώνει με μας πολύ γρήγορα για να προσφέρει τη ΛΑΡΚΟ πεσκέσι στους νέους "επενδυτές" όπως τους ονομάζει, δεν τα κατάφερε. Είμαστε εδώ και τους λέμε "μολών λαβέ". Με τον αγώνα μας καταφέραμε, από το αρχικό "θα απολυθείτε χωρίς αποζημίωση", σήμερα να μας προτείνουν να αποζημιωθούμε όλοι. Κατακτήσαμε κάτι που δεν ήταν μέχρι χτες αυτονόητο».

Δεν θα περάσει το έγκλημα!

Κάνοντας αναφορά στις εξελίξεις και τη διαδικασία διαβούλευσης το Σωματείο σημειώνει:

«Το τελευταίο διάστημα, στα χρονικά όρια των διαβουλεύσεων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ με την ειδική διαχείριση, η κυβέρνηση, κρυπτόμενη πίσω από τον διαχειριστή, φέρνει τις ομαδικές απολύσεις μας, με αποζημιώσεις που, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, είναι πολύ μικρότερες από τον μόχθο που έχει κατατεθεί από μας τόσα χρόνια για τον πλούτο που παράξαμε στη ΛΑΡΚΟ. Βάζει το χέρι της στον πόνο και τον ιδρώτα μας, στο καθημερινό μεροκάματο που συνοδευόταν με τον κίνδυνο για την ίδια τη ζωή μας. Γι' αυτό και απαιτούμε την αποζημίωση και το ασφαλιστήριο ζωής στο 100%, χωρίς περικοπές, την αναγνώριση της προϋπηρεσίας για το διάστημα που μας ήπιαν το αίμα μέσα από τα δουλεμπορικά καθεστώτα των εργολαβιών και των ΔΠΥ. Με την πρότασή της η κυβέρνηση δεν μας δίνει καμία προοπτική για το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας».

Υπογραμμίζει ότι «οι εξελίξεις οδηγούν στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ και μας έξω από τις πύλες της και τα σπίτια μας» και τονίζει:

«Δεν θα της περάσει. Δεν ήρθε ο κλέφτης να φωνάξει και φοβήθηκε ο νοικοκύρης. Δεν ήρθαν τα άγρια για να διώξουν τα ήμερα. Δεν είναι δυνατόν να απομακρύνουν το σφυρί από το αμόνι, τον Ηφαιστο από τη φωτιά και το σίδερο. Ας έρθουν, ας το επιχειρήσουν. Τους περιμένουμε και δεν είμαστε μόνοι. Η απάντηση που δίνουμε οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ αντηχεί σε όλη την Ελλάδα. "Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ". Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα διεκδίκησης για τη συνέχιση της λειτουργίας της και της δουλειάς όλων μας, σε ανθρώπινες συνθήκες, χωρίς κινδύνους για τις ζωές μας. Αγωνιζόμαστε για να συνεχίσουμε να ζούμε στα σπίτια και στον τόπο μας, για να μη μαραζώσει και ερημώσει η περιοχή μας. Συνεχίζουμε τον ανυποχώρητο αγώνα και είμαστε βέβαιοι ότι εμείς θα βγούμε νικητές. Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε απόφαση κλιμάκωσης, ενδυνάμωσης του αγώνα μας, απέναντι στον εμπαιγμό της κυβέρνησης. Τώρα δεν έχουμε να χάσουμε απολύτως τίποτα. Με τον αγώνα έχουμε να κερδίσουμε ακόμη πολλά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ