Πέμπτη 3 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Κλιμάκωση της πάλης με πανελλαδική πανεργατική 24ωρη απεργία στις 6 Απρίλη

Μετά τα μεγάλα πανεργατικά συλλαλητήρια το περασμένο Σάββατο σε πολλές πόλεις της χώρας, με αποκορύφωμα το μαζικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, αλλά και τους σκληρούς αγώνες που έδωσαν οι εργάτες σε πολλούς κλάδους και επιχειρήσεις το προηγούμενο διάστημα, τα συνδικάτα κλιμακώνουν την πάλη τους με νέες κινητοποιήσεις και πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 6 Απρίλη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όπως είχε δηλωθεί και από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Στο ίδιο πλαίσιο, απεργία για το Δημόσιο έχει προκηρύξει και η ΑΔΕΔΥ για την ίδια μέρα, ενώ αντίστοιχη απόφαση πήρε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ χτες.

«Τώρα είναι η ώρα να πυκνώσουν οι γραμμές του αγώνα, περισσότεροι εργάτες και εργάτριες να μπουν στη μάχη για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς που εξαϋλώνονται μπροστά στο νέο κύμα ακρίβειας, υπογραφή νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού», σημειωνόταν στο πρόσφατο συλλαλητήριο των σωματείων στο Σύνταγμα.

Και με παρακαταθήκη τον μεγάλο συντονισμό που επιτεύχθηκε με σχεδόν 1.000 σωματεία πανελλαδικά, αναδεικνύονται νέες δυνατότητες να γίνει η οργάνωση της απεργίας υπόθεση περισσότερων εργαζομένων, των ίδιων των συνδικάτων σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο. Να υψωθεί τοίχος προστασίας γύρω από τους εργάτες που αγωνίζονται για να μην απολυθούν, να μην κλείσουν επιχειρήσεις, να μη φορτωθούν και πάλι τα βάρη στις πλάτες τους λαού. Τώρα σειρά παίρνει η κλιμάκωση, η ακόμα πιο δυναμική παρέμβαση, με αγωνιστικές πρωτοβουλίες γύρω από το διεκδικητικό πλαίσιο που ήδη προβάλλουν τα συνδικάτα.

Ενώ, σε συνθήκες κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να φορτώσει στον λαό τις επιπτώσεις του πολέμου και της εμπλοκής, τα συνδικάτα ήδη παίρνουν θέση, απαιτώντας «καμία εμπλοκή» στο μακελειό, με άμεσο αγωνιστικό σταθμό τα συλλαλητήρια την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ