Τετάρτη 2 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Ασφάλεια για όσους επιχειρούν στο «Euroferry Olympia» και για το περιβάλλον απαίτησε το ΚΚΕ

Να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ανεύρεσης των τριών εγκλωβισμένων που αναζητούνται στο φλεγόμενο από τις 18 Φλεβάρη πλοίο «Euroferry Olympia» της εταιρείας «Grimaldi», που σήμερα συμπληρώνει μια βδομάδα παραμονής στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου, και ταυτόχρονα να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας του προσωπικού που επιχειρεί σε αυτό (πυροσβέστες κ.ά.) αλλά και του περιβάλλοντος, ζητάει η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, κλιμάκιο της οποίας με επικεφαλής τον Γραμματέα της, Παναγιώτη Σταθελάκη, βρέθηκε χτες στον χώρο.

Το υποσυντήρητο και με ελλείψεις στην πυρασφάλεια πλοίο (με στοιχεία δημοσιευμένα στον «Ριζοσπάστη») συνέχιζε τους πλόες του από Ηγουμενίτσα προς Ιταλία μέχρι να πάρει φωτιά στις 18/2, και μέχρι και χτες δεν είχε ολοκληρωθεί η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο εσωτερικό του.

Μάλιστα η φωτιά αναζωπυρώθηκε προχτές, μετά το άνοιγμα της μπουκαπόρτας, που παρέμενε σφραγισμένη από τη μέρα που άρχισε η πυρκαγιά, με αποτέλεσμα αναθυμιάσεις τοξικού καπνού. Οπως αναφέρθηκε μάλιστα στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, μέχρι και χτες το μεσημέρι παρέμενε στεγανό ένα διαμέρισμα του πλοίου στα γκαράζ του, χώρος που ακόμα δεν είχε ερευνηθεί.

Από την αντιπροσωπεία του Κόμματος ζητήθηκε να υπάρξει πρόβλεψη απομάκρυνσης όλων των αποβλήτων με τα απαραίτητα προβλεπόμενα μέσα (ειδικά κοντέινερ κ.λπ.), αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος στη στεριά, ενώ εκφράστηκε ανησυχία και για τις αναθυμιάσεις με τους μαύρους καπνούς.

Απαιτήθηκε επίσης το πλοίο να απομακρυνθεί από το λιμάνι όταν ολοκληρωθούν όλες οι επιχειρήσεις εντός του, καυτηριάζοντας και την απόφαση του υπουργείου Ναυτιλίας να το μεταφέρει στο Πλατυγιάλι ενώ φλεγόταν, στερώντας πολύτιμο χρόνο από τις έρευνες. Ζητήθηκε ακόμα να μη μετατραπεί ο χώρος σε λιμάνι για ανάλογα συμβάντα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, όπου συμμετείχε και ο Δημήτρης Κομπλίτσης, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου», είχε συνάντηση με τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γιώργο Αλεξανδράκη και τον περιφερειακό διευθυντή Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Δημήτρη Κυριακουλόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ