Τρίτη 1 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΔΥΕΘ
Εκδήλωση τιμής για τα 71 χρόνια από την εκτέλεση του Νικηφορίδη

Με την κατηγορία της συλλογής υπογραφών για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό

Εκδήλωση μνήμης, τιμής και αγώνα για τον Νίκο Νικηφορίδη διοργανώνει η ΕΔΥΕΘ την Κυριακή 6 Μάρτη, 11 π.μ., στο Πάρκο Ειρήνης στις Συκιές, με τη συμπλήρωση 71 χρόνων από την εκτέλεσή του, από το μισαλλόδοξο μετεμφυλιακό κράτος.

Εκτελέστηκε σε ηλικία 23 χρόνων, με την κατηγορία «της συλλογής υπογραφών για την ειρήνη», συλλογή υπογραφών ενάντια στην εξάπλωση των ατομικών όπλων, μία καμπάνια του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, γνωστή ως «Εκκληση της Στοκχόλμης». Ο Νίκος Νικηφορίδης εκτελέστηκε πίσω από το Επταπύργιο, μαζί με άλλους έξι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, αγωνιστές για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση του λαού.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ σημειώνει ότι «σήμερα, τα μαύρα σύννεφα ενός νέου πολέμου σκεπάζουν την περιοχή μας και την πατρίδα μας. Αυτήν τη στιγμή που οι βόμβες, ο μαύρος καπνός του θανάτου και το αποκρουστικό βουητό των σειρήνων σκεπάζουν τις πόλεις και τα χωριά της Ουκρανίας, το ελληνικό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης ενώνει τη φωνή του με τη φωνή όλου του λαού. Και απαιτεί: Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος. Να σταματήσει η όποια εμπλοκή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου στη χώρα μας.

(...) Σήμερα, εβδομήντα ένα χρόνια μετά την εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη, η ανθρωπότητα και πάλι ζει τον εφιάλτη από τις απειλές ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Σήμερα, εβδομήντα ένα χρόνια μετά την εκτέλεση του Νίκου Νικηφορίδη, είναι αυτονόητο ότι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι η συνέχιση του αγώνα για την εκπλήρωση των ιδανικών, για τα οποία αυτός θυσιάστηκε».

Καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, ειδικά τους νέους και τις νέες της χώρας να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού και φιλειρηνικού κινήματος. Και να απαιτήσουν:

  • Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία.
  • Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.
  • Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές.
  • Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση τιμής για τα 71 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Νικηφορίδη(2022-03-09 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τον Ν. Νικηφορίδη(2019-03-06 00:00:00.0)
Τιμά τον Νίκο Νικηφορίδη(2018-03-01 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τον Νίκο Νικηφορίδη(2017-03-03 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τον Νίκο Νικηφορίδη(2014-03-14 00:00:00.0)
Εκδήλωση μνήμης και τιμής στον Νίκο Νικηφορίδη(2002-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ