Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΤΕ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών αφορά όλους τους εργαζόμενους

Τον δίκαιο αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι καθημερινά δίνουν σκληρή μάχη επιβίωσης μέσα σε αντίξοες συνθήκες παραγωγής που τις διαμορφώνει το υψηλό κόστος παραγωγής (φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, λιπάσματα, πετρέλαιο, ρεύμα κ.λπ.) και έχουν βγει στα μπλόκα διεκδικώντας μέτρα στήριξης, χαιρετίζουν οι ΤΟ Ημαθίας και Πέλλας του ΚΚΕ.

Με ανακοινώσεις τους οι Οργανώσεις του Κόμματος καλούν τους εργατοϋπαλλήλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συμπαραταχθούν σε αυτόν τον αγώνα, να αντισταθούν στην πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις, η οποία εντείνει την εκμετάλλευση και την καταλήστευση του μόχθου τους από το κεφάλαιο.

Η ΤΕ Πέλλας αναδεικνύει ότι «τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, συνειδητά παραπλανούν τον αγροτόκοσμο για τον πραγματικό χαρακτήρα της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται».

Θυμίζει μεταξύ άλλων ότι «για τον αναχρονιστικό, αντιεπιστημονικό και άδικο κανονισμό του ΕΛΓΑ, που δεν αποζημιώνει στο 100% καλύπτοντας το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από κάθε αίτιο και νόσο, έχουν ευθύνη όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ΚΙΝΑΛ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Δηλώνει δε ότι το ΚΚΕ δίνει και θα δώσει όλες τις δυνάμεις για την οργάνωση του αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών για να νικήσουν τα μπλόκα.

Η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ τονίζει ότι «ο αγώνας και τα αιτήματά τους αφορούν την επιβίωσή τους και σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτονται από τα μέτρα που πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς είναι επανάληψη ήδη εξαγγελθέντων μέτρων και δεν προσφέρουν καμιά ανακούφιση στα προβλήματά τους.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας, τώρα πρέπει να δυναμώσουν τα μπλόκα και οι κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής. Καμιά αναμονή γιατί από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια έχουν χορτάσει αυτά τα χρόνια. Μόνο όταν οι αγρότες βγήκαν στον δρόμο και διεκδίκησαν το δίκιο τους, είδαν "άσπρη μέρα", πήραν μια ανάσα.

Ο αγώνας τους αφορά όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, γιατί τα προϊόντα που παράγουν φτάνουν πανάκριβα στο ράφι εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ