Μία ακόμα φωτιά στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, η δεύτερη μέσα σε δυο βδομάδες, κατέστρεψε ολοσχερώς το βράδυ της Παρασκευής μια μεγάλη σκηνή, στην οποία έμεναν πάνω από 40 αιτούντες άσυλο. Η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. Τα αίτια της φωτιάς ερευνώνται, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα σε θερμαντικό σώμα.
Σε δήλωσή της για την πυρκαγιά η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, σημειώνει: «Η δεύτερη φωτιά που ξέσπασε μέσα σε 15 μέρες σε σκηνή στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ, ευτυχώς χωρίς θύματα, μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλεί. Αραγε τι περιμένουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Μετανάστευσης για να αντιληφθούν την αθλιότητα που επικρατεί στα κέντρα - φυλακές, κλειστές ή ανοιχτές; Τι περιμένουν για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης σε πρόσφυγες και μετανάστες;
Τι περιμένουν για να υλοποιήσουν το επίμονο αίτημα του λαού της Λέσβου; Καμία νέα δομή, να κλείσει η φυλακή του Καρά Τεπέ. Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων, να τους δοθούν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους, με κατάργηση όλων των συμφωνιών της ΕΕ που τους εγκλωβίζουν».