Τρίτη 19 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
Σήμερα η στάση εργασίας

Την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), την ενίσχυσή του με προσωπικό και εξοπλισμό, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πληθυσμού για προσφορά άμεσης βοήθειας στο σημείο της ανάγκης, ζητούν οι εργαζόμενοι του Κέντρου. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη προειδοποιητική στάση εργασίας (9 π.μ - 1 μ.μ).

Τεράστιες είναι οι ελλείψεις και σε ό,τι αφορά τα μέσα του ΕΚΑΒ. Ενδεικτικά οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι η κάλυψη με ασθενοφόρα στην Αττική, τον Πειραιά και την Κόρινθο στις 21, 22, 23 Γενάρη 2002, το πρωί ήταν 57 ασθενοφόρα, 58 το απόγευμα και 30 τη νύχτα, όταν για την κάλυψη των αναγκών έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον τα διπλάσια.

Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ οι εργαζόμενοί του διεκδικούν:

  • Το διπλασιασμό των μάχιμων ασθενοφόρων ανά βάρδια στο λεκανοπέδιο της Αττικής.
  • Να οργανώσουν τα νοσοκομεία υπηρεσία υποδοχής εκτάκτων περιστατικών και τα διακομιζόμενα από το ΕΚΑΒ περιστατικά να παραλαμβάνονται άμεσα και χωρίς καθυστέρηση από το προσωπικό εφημερίας των νοσοκομείων.
  • Λειτουργία όλων των νοσοκομείων και κλινικών έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των πολιτών. (Π.χ τις μέρες που δεν εφημερεύει το «Ασκληπιείο» Βούλας τα ασθενοφόρα χρειάζεται να καλύψουν μεγάλη χιλιομετρική απόσταση για να φτάσουν στον «Ευαγγελισμό», ενώ υπάρχουν μέρες που δεν εφημερεύει κανένα νοσοκομείο στον Πειραιά και οι ασθενείς εξυπηρετούνται από το «Ασκληπιείο» Βούλας και το «Θριάσιο» με συνέπειες τραγικές π.χ. για έναν ασθενή τροχαίου, που μεταφέρεται από το κέντρο του Πειραιά στη Βούλα!).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ