Πέμπτη 13 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Απροστάτευτος ο λαός απέναντι σε λίγες ώρες βροχής

Μια συνηθισμένη για την εποχή βροχόπτωση δημιούργησε μεγάλα προβλήματα
Μια συνηθισμένη για την εποχή βροχόπτωση δημιούργησε μεγάλα προβλήματα
Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των δήμων της περιοχής για τη μη υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια ανέδειξε η πρόσφατη κακοκαιρία, με τον λαό να μένει απροστάτευτος ακόμα και σε μια συνηθισμένη βροχόπτωση.

Για μία ακόμα φορά μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου, μερικές ώρες βροχής ήταν αρκετές για να δείξουν την ανεπάρκεια των όποιων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων «διαφήμιζαν» κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση. Οτι στα σχέδια των αστικών επιτελείων και των «επιτροπών ανασυγκρότησης» η προστασία του λαού και η κάλυψη των αναγκών του είναι κόστος που δεν περισσεύει από τη στήριξη των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Ο ποταμός Κηρέας ξεχείλισε τα ξημερώματα της Πέμπτης, ανάμεσα στο Προκόπι και το Μαντούδι, «κόβοντας» την Εύβοια στα δύο για ώρες. Διακοπή της κυκλοφορίας υπήρξε επίσης στον δρόμο Λίμνης - Αιδηψού, λόγω πτώσης βράχων κοντά στο χωριό Ηλια. Στο παραλιακό μέτωπο της Αγίας Αννας και στην Κοτσικιά φούσκωσαν ρέματα και πλημμύρισαν δρόμοι και αγροτικές εκτάσεις, ενώ οι κάτοικοι προσπάθησαν να προστατεύσουν τα σπίτια τους τοποθετώντας σάκους με άμμο και άλλες αυτοσχέδιες κατασκευές.

Προβλήματα υπήρξαν και στη Φθιώτιδα. Στο οροπέδιο του Δομοκού πλημμύρισαν καλλιέργειες και αγροτικές εκτάσεις, ενώ προκλήθηκαν ζημιές στην αγροτική οδοποιία.

Επίσης, προβλήματα προκλήθηκαν στην Ευρυτανία, στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα και στα ορεινά χωριά της Φωκίδας και της Βοιωτίας από τη χιονόπτωση. Σε αρκετές περιπτώσεις η κίνηση στο οδικό δίκτυο γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση χωριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ