Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και χριστουγεννιάτικες γιορτές

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά από σωματεία και μαζικούς φορείς σε όλη τη χώρα, κάνοντας πράξη το σύνθημα «Κανένας μόνος - Ολοι για έναν και ένας για όλους». Πιο συγκεκριμένα:

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας συγκεντρώνει είδη τροφίμων και παιχνίδια για τα παιδιά, τα οποία θα διανεμηθούν σε οικογένειες εργαζομένων και ανέργων που τα έχουν ανάγκη. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Ξηρά τροφή, όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες, φρούτα και κρεατικά, παιδικές τροφές, πάνες, είδη προσωπικής υγιεινής και παιχνίδια. Η συγκέντρωσή τους πραγματοποιείται από χτες στα γραφεία του (Κολοκοτρώνη 20, στον 1ο όροφο) και συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή 24 Δεκέμβρη. Επίσης, από Δευτέρα 27 έως Πέμπτη 30 Δεκέμβρη, καθημερινά 9 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και στο τηλέφωνο 2610-226300.

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν επίσης:

-- Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθημερινά μέχρι την Παρασκευή 24 Δεκέμβρη, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, 10 π.μ. - 12 μ. και 6.30 μ.μ. - 7.30 μ.μ.

-- Το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης «Καίτη Πανοπούλου» καθημερινά (5 μ.μ. έως 6.30 μ.μ.).

-- Η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), μέχρι 24 Δεκέμβρη, στα γραφεία της και σε Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Πειραιά.

-- Το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας: Στη Θεσσαλονίκη, Δευτέρα και Παρασκευή, 6 μ.μ. - 8 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου στον 3ο όροφο του ΕΚΘ. Στο Κιλκίς, Πέμπτη 6 μ.μ. - 8 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ στο Εργατικό Κέντρο.

-- Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος της ΟΓΕ) καθημερινά (6 μ.μ. - 8 μ.μ.) μέχρι 24 Δεκέμβρη στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο κέντρο της πόλης.

-- Στον Βόλο, εκπρόσωποι των Σωματείων Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας», Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών, ΟΤΑ, Συνταξιούχων και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών θα βρίσκονται έξω από καταστήματα της πόλης για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Προσφορές θα γίνονται επίσης στο Στέκι Λαϊκής Αλληλεγγύης των σωματείων, σήμερα Τετάρτη 6 μ.μ. - 8 μ.μ. στο Μεταξουργείο (είσοδος από Καραμπατζάκη).

Γιορτές για τα παιδιά

Δωρεάν παραστάσεις Καραγκιόζη για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, με τη συνδρομή των Πατρινών καραγκιοζοπαιχτών Κώστα Μακρή, Χρήστου Καλπουζάνη, Κωνσταντίνου Λαλιώτη και Μπάμπη Μακρή. Ολες οι παραστάσεις θα ξεκινούν στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο και θα παιχτούν μέχρι την Παρασκευή 24 Δεκέμβρη.

Επιπλέον, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά όλων των εργαζομένων και των ανέργων της πόλης, την Τετάρτη 29 Δεκέμβρη, μαζί με τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ., στον 3ο όροφο του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ