Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Με δυναμική κινητοποίηση οι φοιτητές των ΣΕΦΑΑ απαίτησαν την απόσυρσή του

Με μια μαζική και δυναμική πανελλαδική κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας, φοιτητικοί σύλλογοι των Σχολών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού - Τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ/ΤΕΦΑΑ) απαίτησαν την απόσυρση του αθλητικού νομοσχεδίου που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση, το οποίο υποβαθμίζει το πανεπιστημιακό πτυχίο δίνοντας τη χαριστική βολή στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των ΤΕΦΑΑ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι των διδασκόντων των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και του Πανελλήνιου Συλλόγου Επαγγελματιών Αθλητισμού και Ασκησης.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ούτε εκπαιδευτής ούτε εθελοντής, πτυχία με αξία θέλουμε εμείς», «Πτυχία για δουλειά, πτυχία με αξία και όχι διαβατήρια για την ανεργία», οι φοιτητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, που, μέσα από τον ορισμό της επαγγελματικής ιδιότητας του «εκπαιδευτή», πλήττει τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των πανεπιστημιακών σχολών, εξισώνοντάς τους με όσους έχουν παρακολουθήσει ένα ολιγόμηνο σεμινάριο.

Οπως σημειώνουν οι φοιτητές, αλλά και οι διδάσκοντες των ΣΕΦΑΑ/ΤΕΦΑΑ, με τις προβλέψεις του νομοσχεδίου μπαίνει σε κίνδυνο και η δημόσια υγεία, αφού νοθεύεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε θέματα άσκησης, υγείας, ευρωστίας και ευεξίας, με μόνους κερδισμένους τις ιδιωτικές σχολές, τα ιδιωτικά ΙΕΚ και τους ιδιωτικούς φορείς, που θα παρέχουν πιστοποιήσεις αθλητικών σπουδών επί πληρωμή.


Οι φοιτητές διεκδικούν το πτυχίο να αποτελεί μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη άσκηση του επαγγέλματος, καμία σκέψη για εξίσωση των πτυχίων τους με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων, ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους, προσλήψεις μελών ΔΕΠ, σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για την εκπαίδευσή τους και αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε με εκπρόσωπο του υπουργείου, ο οποίος απ' την πλευρά του υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, το οποίο, όπως επέμεινε, θα κατατεθεί στη Βουλή. Από την πλευρά τους οι φοιτητές, τόσο στη συνάντηση όσο και έξω από την πύλη του υπουργείου, διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου, με το σύνθημα «Εκεί στο υπουργείο ακούστε το καλά, το νομοσχέδιό σας θα πέσει στη φωτιά» να κυριαρχεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ