Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Στηρίζει τους συμβασιούχους και απαιτεί μέτρα για τις φονικές διαβάσεις

Σημαντικά λαϊκά προβλήματα αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας, αποκαλύπτοντας την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης και δημοτικής αρχής.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωνε: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα ήταν προτιμότερο, αντί να επιστρατεύει αστυνομικές δυνάμεις στον χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου απέναντι σε καθαρίστριες, συμβασιούχους και δημοτικούς συμβούλους του δήμου, να παρέμβαινε έγκαιρα για να μη συλλαμβάνονται γυμνασιάρχες και λυκειάρχες από γνωστές ακροδεξιές φασιστικές ομάδες και με γνωστούς συμμετέχοντες, υποψήφιους της Χρυσής Αυγής και του κόμματος Κασιδιάρη.

Με άλλα λόγια, η στάση της κυβέρνησης απέναντι στις φασιστικές ομάδες, όπως κι αν αυτές εμφανίζονται, όπως κι αν προσπαθούν να παίξουν με την αγανάκτηση και με τον προβληματισμό ενός κόσμου, χρειάζονται ξεκάθαρη αντιμετώπιση σε όλη τη γραμμή τους και όχι επιλεκτικά.

Στηρίζουμε το ψήφισμα των συμβασιούχων με καθεστώς COVID-19 για την παραμονή τους στην εργασία. Προφανώς, μιλάμε για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που είναι έκφραση μιας συνολικότερης πολιτικής.

Από πού κι ως πού είναι έκτακτες οι ανάγκες που καλύπτουν οι 350 νομίζω τόσοι είναι οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει και εργάζονται με καθεστώς COVID-19; Από πού κι ως πού είναι έκτακτες ανάγκες των εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα; Καλύπτουν έκτακτες ανάγκες οι 22 καθαρίστριες που ο δήμαρχος εκβιάζει, για να φτιάξουν ΚΟΙΝΣΕΠ, αλλιώς δεν θα υπάρχει γι' αυτές προοπτική;

Προφανώς δεν είναι θέμα που μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο του να αποφασίσει, όμως χιλιάδες κενά που υπάρχουν στον δήμο της Αθήνας πρέπει να καλυφθούν και από τους υπάρχοντες συμβασιούχους που εργάζονται 19 μήνες (π.χ. προγράμματα COVID), αλλά και από τους υπόλοιπους συμβασιούχους, που μέσω ΑΣΕΠ και με προγράμματα ΕΣΠΑ δουλεύουν τόσο καιρό στον δήμο.

Τα κενά αυτά θα πρέπει να καλυφθούν μόνιμα και σταθερά. Οι εργαζόμενοι έχουν αυτό το δικαίωμα, γιατί καλύπτουν με την κλασική έννοια "πάγιες και διαρκείς ανάγκες". Παρόλο που στην πράξη αυτός ο χαρακτηρισμός δεν τους κατοχυρώνει στα δικαστήρια, θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο αίτημα που καταθέτουν 350 εργαζόμενοι, με την αγωνία του μεροκάματου, πρέπει να το υιοθετήσουμε και ως προς τις ανάγκες που καλύπτουν και ως προς το πού θα απευθύνεται το Δημοτικό Συμβούλιο.

Να απαιτήσουμε, δηλαδή, τις ενέργειες της κυβέρνησης για να μπορέσουν οι υπηρεσίες του δήμου να μην μείνουν στον αέρα. Είτε με τη μορφή της παράτασης, παρόλο που ο υπουργός Εσωτερικών έλεγε ότι 31 Δεκέμβρη θα λήξει η τελευταία παράταση, τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Με αυτήν την έννοια, λοιπόν, θα πρέπει να ανανεωθούν αυτές οι συμβάσεις όσο διαρκούν τα μέτρα της πανδημίας και ταυτόχρονα να αναδειχθεί η ανάγκη να παραμείνουν και στη συνέχεια αυτοί οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους».

Να παρθούν μέτρα για σιδηροδρομικές διαβάσεις στα Σεπόλια

Αναφερόμενη στα συχνά ατυχήματα όπου χάνονται ανθρώπινες ζωές στις σιδηροδρομικές γραμμές στα Σεπόλια, η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει: «Θα έλεγε κανείς ότι έστω και για τα μάτια του "Twitter" και του "Instagram", η δημοτική αρχή θα έβγαζε μια δημοσίευση για τους δύο θανάτους στις σιδηροδρομικές γραμμές στα Σεπόλια, που έρχονται να προστεθούν στους προηγούμενους θανάτους. Γιατί, είναι ίσως το πιο τραγικό και το πιο σημαντικό γεγονός ότι συνεχίζουν να σκοτώνονται δημότες, συνάνθρωποί μας.

Αντέδρασαν οι Σύλλογοι από Σεπόλια, Κεραμεικό, Γκάζι, Ρουφ. Κινητοποιήθηκαν και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΟΣΕ, ο οποίος έπαιξε το γνωστό μπαλάκι περί ευθυνών και αρμοδιοτήτων, ρίχνοντας τις ευθύνες στον δήμο Αθηναίων. Αυτά είπε στους εκπροσώπους των Συλλόγων, αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι δεν γίνονται όλα καλά.

Δεν μπαίνει καμία συζήτηση γύρω από το θέμα της υπογειοποίησης, παρόλο που είμαστε στο 2021 και μπαίνουμε στο 2022. Μία υπογειοποίηση μικρή, όσον αφορά την έκτασή της, που πιάνει όμως αυτές τις περιοχές του δήμου. Υπάρχει μνημόνιο συνεργασίας του δήμου με τον ΟΣΕ, με το οποίο παραχωρήθηκε δημοτική περιοχή στα Σεπόλια για να γίνει το εργοτάξιο. Υπάρχει όμως και μέριμνα από την πλευρά του δήμου να ασχοληθεί με το θέμα ώστε, μέχρι να γίνει υπογειοποίηση και να εκτελεστούν τα έργα, να μη συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα;

Τα αιτήματα που κατατέθηκαν είναι συγκεκριμένα. Ασφαλής διέλευση σε όλες τις διαβάσεις, αφύλακτες και μη. Τοποθέτηση φωτεινών ηχητικών σημάνσεων και ενδείξεων. Διασφάλιση με κατάλληλα μέτρα και σύγχρονες κατασκευές της δυνατότητας ασφαλούς χρήσης διαβάσεων για άτομα με αναπηρίες. Εξασφάλιση ορατότητας πεζών όπου αυτή εμποδίζεται.

Προβλέπεται για τη δημοτική αρχή να πάρει αυτά τα συγκεκριμένα μέτρα και να πιέσει;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη κινητοποίηση για την υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου (2020-07-07 00:00:00.0)
Επιστολή στον πρωθυπουργό για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής (2020-04-16 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στην επίγεια διέλευση γραμμής του ΟΣΕ (2017-05-09 00:00:00.0)
Αγωνίστρια στο εδώλιο (2012-11-20 00:00:00.0)
Εκατοντάδες πεύκα θυσία στο βωμό του προαστιακού (2004-11-24 00:00:00.0)
Η αδιαφορία σκοτώνει (1998-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ