Παρασκευή 10 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ
Αγγίζουν τις 19.000 οι νεκροί, πάνω από 50.000 τα ενεργά κρούσματα

Νέα αύξηση 3% στους θανάτους και 8% στις διασωληνώσεις την τελευταία βδομάδα

Πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον περασμένο Οκτώβρη, ενώ χτες προστέθηκαν στην τραγική λίστα ακόμη 81 νεκροί, φτάνοντας πλέον συνολικά τους 18.982 θανάτους.

Σύμφωνα με τα ημερήσια στοιχεία, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 708, οι 571 (80,65%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 137 (19,35%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Καθ' όλη τη διάρκεια του Δεκέμβρη εκτιμάται ότι θα υπάρχουν 650 - 700 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Τα νέα κρούσματα χτες ήταν 5.523, εκ των οποίων 1.629 εντοπίστηκαν Αττική, 940 στη Θεσσαλονίκη. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 989.814.

Σύμφωνα μάλιστα με την χτεσινή ενημέρωση από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, την τελευταία βδομάδα στην Ελλάδα υπήρξε αύξηση 3% στους θανάτους και 8% στις νέες διασωληνώσεις, ενώ όπως αναφέρθηκε είναι θέμα χρόνου να κυριαρχήσει και στην Ελλάδα η «Ομικρον», και ως μόνη λύση παρουσιάστηκε η 3η δόση του εμβολίου και η «αυτοδιάγνωση».

Στο μεταξύ, σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 5 - 11 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χτες, στις ΗΠΑ έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου μέχρι σήμερα 5 εκατομμύρια παιδιά, 1,8 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό χωρίς να υπάρχει ένδειξη ανεπιθύμητης ενέργειας. Προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι αντί να ενισχυθεί η δημόσια ΠΦΥ, να πιστοποιηθούν και ιδιώτες γιατροί για τον εμβολιασμό των παιδιών, προκειμένου «να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού». Στο μεταξύ, και η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα σκοντάφτει στην απουσία ενός ολοκληρωμένου συστήματος ΠΦΥ, αφού, όπως ειπώθηκε στην ενημέρωση, «σε όλες τις χώρες υπάρχει βραδύτητα στην ανταπόκριση της ΠΦΥ για τα μονοκλωνικά αντισώματα. Κάποιοι ασθενείς αργούν να κάνουν τη διάγνωσή τους. Να βιαστούν να κάνουν το τεστ για να έχουν πρόσβαση στα μονοκλωνικά, θα διευρυνθούν οι δικαιούχοι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ