Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σήμερα το συλλαλητήριο των σταφιδοπαραγωγών στην Πάτρα

Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου

Αγωνιστικό «ραντεβού» στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, στις 10.30 π.μ., δίνουν σήμερα σταφιδοπαραγωγοί από την Αιγιάλεια, την Ηλεία και τη Ζάκυνθο, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνουν με αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων.

Σε συνέχεια των προηγούμενων δράσεών τους και στις τρεις περιοχές, της συμμετοχής τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των πληγέντων από φυσικές καταστροφές στην Αθήνα, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να κάτσουν με «σταυρωμένα χέρια» απέναντι στο οξύ πρόβλημα της τιμής της κορινθιακής σταφίδας που αντιμετωπίζουν.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε από τον Αγροτικό Σύλλογο «Μπακόπουλος - Ντρίνιας» στο Αίγιο, αλλά και από την Επιτροπή Αγώνα των αγροτών στη Ζάκυνθο. Μεταξύ άλλων, οι σταφιδοπαραγωγοί, που βρίσκονται επί ποδός σχεδόν απ' την άνοιξη και μετά, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν στην παραγωγή, διεκδικούν: Κατώτατες εγγυημένες τιμές παραγωγού, μέτρα για τη διάθεση της παραγωγής με τιμή που να αφήνει εισόδημα επιβίωσης, μείωση του κόστους παραγωγής, μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των χαρατσιών στα αγροτικά τιμολόγια. Καμία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.

Στο πλευρό τους, τέλος, αναμένεται να βρεθούν εκπρόσωποι συνδικάτων και άλλων φορέων της Πάτρας και των άλλων δύο νομών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ