Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
«Αέρας» ο Ολυμπιακός, στην ΑΕΚ το ντέρμπι

Το «διπλό» του πρωτοπόρου Ολυμπιακού στο Ηράκλειο, η νίκη της ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι και η νίκη - έκπληξη του Ιωνικού επί του ΠΑΟΚ στιγμάτισαν τη 12η αγωνιστική της Super League 1. Στα αξιοσημείωτα και η νίκη του Παναιτωλικού στον Βόλο.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό χάρη στο γκολ του Σιμάνσκι μόλις στο 2ο λεπτό. Η «Ενωση» είχε επίσης δύο ακυρωμένα γκολ του Τσούμπερ, κατά τ' άλλα όμως στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, υστερώντας φανερά στον χώρο του κέντρου. Αυτή την υπεροχή όμως οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να τη μεταφράσουν σε θετικό αποτέλεσμα, καθώς δεν αξιοποίησαν καμία από τις σημαντικές ευκαιρίες για γκολ που είχαν, κυρίως με Αϊτόρ και Παλάσιος.

Τη διαφορά του στην κορυφή διατήρησε ο Ολυμπιακός, περνώντας νικηφόρα από το Ηράκλειο, 3-1 τον ΟΦΗ. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Διαμαντή στο 16', στη συνέχεια όμως οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τις λύσεις και έκαναν την ανατροπή με τον Σισέ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ στο 24' και στο 49', ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε το Λόπεζ στο 60'.

Σπουδαία ανατροπή έκανε και ο Ιωνικός στη Νίκαια και έφτασε στη νίκη της αγωνιστικής, 3-2 επί του ΠΑΟΚ (Κάνιας 20', Αοσμαν 34', Λένις 49' - Σφιντέρσκι 18', Μουργκ 60'). Ετσι οι Κοκκινιώτες πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, ενώ αντίθετα οι Θεσσαλονικείς απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από την κορυφή και το κλίμα στις τάξεις τους είναι ιδιαίτερα βαρύ.

  • Αλλα αποτελέσματα: Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 4-1, Αρης - Αστέρας Τρίπολης 1-0, Βόλος - Παναιτωλικός 1-2, Λαμία - ΠΑΣ Γιάννινα 0-1.
  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 32, ΑΕΚ 26, ΠΑΣ Γιάννινα 19, ΠΑΟΚ 19, ΟΦΗ 18, Αρης 17, Παναθηναϊκός 17, Βόλος 14, Αστέρας Τρίπολης 13, Ιωνικός 13, Παναιτωλικός 11, Λαμία 10, Ατρόμητος 9, Απόλλων Σμύρνης 7.
  • Τη λύση της συνεργασίας της με τον Ισπανό τεχνικό Γκιγιέρμο Αμπασκάλ ανακοίνωσε η ΠΑΕ Βόλος, που βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση νέου προπονητή.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ