Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας αναδεικνύουν σε κοινή τους ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων του Παραρτήματος Καρδίτσας για την Αποθεραπεία και Αποκατάσταση Παιδιών με Αναπηρία, το Σωματείο Εργαζομένων Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων, η Ενωση Υπαλληλικού Προσωπικού ΚΑΑΕΑΑΘ «Ο Αριστεύς» - δομή Γιάννουλης Λάρισας και το Σωματείο Εργαζομένων ΑμεΑ Αμπελώνα Λάρισας «Ο Αριστεύς».

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Δεν πληρωνόμαστε κανονικά για κυκλικές βάρδιες, νύχτες, Κυριακές και αργίες. Φτάσαμε στο τέλος του χρόνου, έχουμε πληρωθεί μόνο 4 μήνες και είναι αμφίβολο αν και πότε θα πληρωθούμε τους υπόλοιπους! Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή μισθοδοσίας του έκτακτου επικουρικού προσωπικού, σε κάθε ανανέωση των συμβάσεών τους. Οι συνάδελφοι υπογράφουν 3μηνες ή 6μηνες συμβάσεις και κάθε φορά, για 2 - 3 μήνες τουλάχιστον, είναι χωρίς χρήματα στην τσέπη! Ειδικά τώρα που έφτασαν γιορτές και είναι αμφίβολο για ακόμα μια φορά αν θα πληρωθούν έως τα Χριστούγεννα!».

Αναδεικνύουν επίσης τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, σημειώνοντας: «Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι ελάχιστες σε σύγκριση με τις ανάγκες του φορέα (συνταξιοδοτήσεις, μετατάξεις κ.λπ.). Αντί για σωστή στελέχωση, γίνονται περιστασιακά διάσπαρτες ατομικές συμβάσεις εργασίας για τρεις, έξι, οκτώ ή δώδεκα μήνες. Στις κουζίνες υπάρχει σημαντική έλλειψη προσωπικού. Αντί όμως για προσωπικό, ως λύση επιλέχθηκε η πρόσκαιρη προμήθεια πανάκριβων "έτοιμων γευμάτων", χωρίς να λύνεται κανένα απολύτως πρόβλημα».

Τα σωματεία απαιτούν: Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι άμεσα Νυχτερινά, Κυριακές και αργίες. Να καταβληθούν οι μισθοί του επικουρικού προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών και συμβασιούχων. Ενταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Ουσιαστικές αυξήσεις, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αρση των αναστολών εργασίας υπό προϋποθέσεις. Τα αιτήματά τους στηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ