Στάση και συλλαλητήριο στις 20 Φλεβάρη
Στην κλιμάκωση του αγώνα για σταθερή μόνιμη δουλιά και αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΤΑ), προχωρούν Σωματεία Εργαζομένων στους δήμους, με τη διοργάνωση κατ' αρχήν συλλαλητηρίου και 4ωρης στάσης εργασίας, την ερχόμενη Τετάρτη 20 Φλεβάρη.
Με όχημα τη συσπείρωση, την ενότητα και το συντονισμό της δράσης, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και οι Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) καλεί σε αντεπίθεση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική ομηρίας των εκτάκτων, καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων και συνεχούς μείωσης του εισοδήματός τους. Με στόχο τη δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης στις παραπάνω επιλογές που ευνοούν την ολιγαρχία, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εργαζομένων στους δήμους ένωσε και ενώνει τη φωνή της με τους μουσικούς, τους φύλακες σχολείων, τους απασχολούμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις.
Στην κατεύθυνση αυτή καλεί τα Σωματεία Εργαζομένων όλων των δήμων να συμμετάσχουν δυναμικά στην κινητοποίηση και να απαιτήσουν από κοινού: Σταθερή μόνιμη δουλιά και πλήρη δικαιώματα και όχι απασχολησιμότητα. Τακτοποίηση όλων των «εκτάκτων» που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αυξήσεις με κατώτερο μισθό τις 300.000 δραχμές, με δημόσια δωρεάν υγεία - παιδεία. Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων στους δήμους που μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, φορτώνοντας νέα βάρη στους δημότες. Αποτροπή της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών τομέων ασφάλισης - σύνταξης - υγείας - πρόνοιας, που στηρίζεται στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και στην προνομιακή πολιτική κινήτρων που παρέχει η κυβέρνηση στους ιδιώτες.
Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή ξεκαθαρίζει την απαίτηση να βάλουμε τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα: Στους εργαζόμενους που παράγουν τον υλικό πλούτο της κοινωνίας και δικαιούνται να τον καρπωθούν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Στην ολιγαρχία, την κυβερνητική πολιτική που ευνοεί την αύξηση των υπερκερδών και τις υποταγμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφικές ηγεσίες που δέχονται την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, καθώς δεν οργανώνουν την αντίσταση των εργαζομένων για φιλολαϊκές λύσεις, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τον λεγόμενο κοινωνικό διάλογο.