Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Από σήμερα οι δηλώσεις για τις πανελλαδικές

Από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη καλούνται οι υποψήφιοι που θα πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις να υποβάλουν αίτηση - δήλωση συμμετοχής.

Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται την αίτηση - δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή τους είτε από το διαδίκτυο είτε από το Λύκειό τους, και αφού τη συμπληρώσουν θα προσέρχονται στο Λύκειό τους για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. Για τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά, κατά περίπτωση θα ακολουθήσει νεότερη εγκύκλιος.

Οσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, δεν θα υποβάλουν τώρα την αίτηση - δήλωση αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. Οι υποψήφιοι για το 10% με τελευταία εξέταση το 2020 θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους χωρίς την προϋπόθεση της ΕΒΕ, και όσοι εξετάστηκαν τελευταία φορά το 2021 θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους με την προϋπόθεση της ΕΒΕ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021.

Οσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων - πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις) πρέπει μέχρι τις 17 Δεκέμβρη να απευθυνθούν σε κάποια από τις 14 αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων, για να αποκτήσουν πιστοποιητικό της πάθησής τους. Αυτοί οι υποψήφιοι, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν τώρα την αίτηση - δήλωση αλλά θα καταθέσουν μηχανογραφικό, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ