Τρίτη 30 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Καταγγέλλει νέα «"οδηγία" - απειλή» από το υπουργείο Παιδείας

Συνεχίζονται οι πιέσεις προς τους εκπαιδευτικούς για εφαρμογή της «αξιολόγησης». Τρίτη κατά σειρά επιστολή με την υπογραφή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας δίνει νέα παράταση για να ανέβουν οι εκθέσεις αποτίμησης για την περσινή χρονιά, έως τις 3 Δεκέμβρη. Η «οδηγία» στάλθηκε σε σχολικές μονάδες που έχουν ανεβάσει στην πλατφόρμα του ΙΕΠ τα ενιαία κείμενα της ΔΟΕ, καλώντας να συμμορφωθούν, γιατί αλλιώς θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», κάνοντας λόγο για «"οδηγία" - απειλή» και σημειώνοντας πως «το ίδιο το υπουργείο αναγνωρίζει ότι η διαδικασία της "αξιολόγησης" δεν προχωράει, βρίσκει σοβαρά εμπόδια και αντιστάσεις από τον κόσμο της Εκπαίδευσης. Η νέα απειλή δείχνει το μέγεθος της ήττας του ΥΠΑΙΘ, αφού το μόνο μέσο που έχει είναι η επιβολή της αντιεκπαιδευτικής του πολιτικής με το μαστίγιο», τονίζει η ΑΣΕ, προσθέτοντας πως σκοπός του υπουργείου δεν είναι να λύσει τα οξυμένα προβλήματα της Εκπαίδευσης, και αναφέρεται ειδικότερα στις συγχωνεύσεις, στα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, στα προβλήματα στις υποδομές.

Η ΑΣΕ επισημαίνει ότι «η συλλογική στάση του κλάδου δείχνει πως αυτή είναι η πραγματική μας ασπίδα ώστε να μείνει ο άδικος αυτός νόμος στα χαρτιά, να μείνει ανενεργός. Αυτό μαρτυρούν και οι συνεχόμενες παρατάσεις που δίνει το ΥΠΑΙΘ. Συνεχίζουμε αποφασιστικά, μένουμε δυνατοί και συσπειρωμένοι σε κάθε Σύλλογο Διδασκόντων. Κρατάμε συλλογική και ενιαία στάση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ