Τη διακοπή του Εργαστηρίου Επιμέλειας Εκδόσεων του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), μετά από 18 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους απόφοιτοι του Εργαστηρίου.
Οπως αναφέρουν, «το Εργαστήρι του ΜΙΕΤ για επιμελητές εκδόσεων είναι μοναδικό στο είδος του: Γίνεται με σκληρές εξετάσεις και χωρίς δίδακτρα (...). Ως απόφοιτοί του μάθαμε να συνεργαζόμαστε με όλους τους επαγγελματίες της παραγωγής του βιβλίου (εκδότες, στοιχειοθέτες, τυπογράφους, βιβλιοδέτες) και διδαχθήκαμε την επιμέλεια του βιβλίου ως πράξη φροντίδας και συνεργασίας». Εκφράζουν δε ανησυχία ότι στη θέση του θα ξεπηδήσουν σεμινάρια επί πληρωμή.
Συνεχίζοντας αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη διακοπή είναι «μέρος της συρρίκνωσης του εκδοτικού τμήματος του Ιδρύματος. Η πλούσια και μακρόχρονη δραστηριότητά του αποδεικνύεται από την αδιαμφισβήτητη ποιότητα των πλέον των 500 εκδόσεών του, οι οποίες καλύπτουν "κυρίως διδακτικές ανάγκες των πανεπιστημίων, αλλά και ευρύτερα βιβλιογραφικά κενά", καθώς και "έργα που, λόγω κόστους ή άλλων ειδικών αναγκών, δεν είναι δυνατόν να τα αναλάβουν οι εμπορικοί εκδοτικοί οίκοι", όπως πληροφορεί η ιστοσελίδα του». Σύμφωνα με τους αποφοίτους, «η κατά πολλούς προσχηματική οικονομική εξυγίανση του ΜΙΕΤ στοχεύει ακριβώς στη συνολική υποβάθμιση του έργου του». Και καταλήγουν ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να σιγήσει το ΜΙΕΤ με το να καταργούνται μία μία οι δράσεις του, ώσπου να μη μείνει καμία».