Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της μητέρας μου κομμουνίστριας Μακρονησιώτισσας ΕΛΕΝΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ και των εκατοντάδων κομμουνιστών που βίωσαν το κολαστήριο της Μακρονήσου, προσφέρω 500 ευρώ στο Κομμουνιστικό Κόμμα που κρατάει ψηλά τη σημαία του ταξικού αγώνα, για την Οικονομική του Εξόρμηση.

Μ. Π.

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου στη ζωή και στους αγώνες ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΡΙΕΖΗ, που συμπληρώνονται 15 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ στην ΚΟΒ Αγ.Τριάδας Νίκαιας το ποσό των 300 ευρώ.

Η σύζυγος και συντρόφισσά του Ολγα Κριεζή

***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου ΖΑΠΑΝΤΗ ΘΑΝΑΣΗ, ο Κώστας Μπακάλης στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος προσφέρει 30 ευρώ μέσω της ΤΟ Χρημ/κού.

***

Στην άσβεστη μνήμη των γονιών μου ΧΑΡΑΥΓΗ ΠΑΥΣΑΝΙΑ και ΧΑΡΑΥΓΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, από τη Μακρακώμη Φθιώτιδας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και σταθερών ψηφοφόρων του Κόμματος, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω της ΚΟΒ Βόρειας Λαμίας.

Νίκος Χαραυγης

***

Ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ο ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ από τη Σεγδίτσα (Προσήλιο) Φωκίδας και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΡΑΥΛΗΣ από την Επτάλοφο Φωκίδας, ήταν μαχητές του ΕΛΑΣ και πήραν μέρος στην επιχείρηση ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου. Ο τελευταίος, μάλιστα, ήταν και μέλος της πρώτης ομάδας (8η Ομάδα Παρνασσού) η οποία βγήκε στο βουνό το 1942 με επικεφαλής τον καπετάν Διαμαντή. Στη μνήμη τους ο Χρήστος Φουσέκης προσφέρει 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ανατολικής Λαμίας.

***

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων και αξέχαστων γονέων μου, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω, ως ελάχιστο φόρο τιμής, το ποσό των 50 ευρώ στο Περιοδικό «Εθνική Αντίσταση». Ο πατέρας μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΚΚΟΤΑΣ γεννήθηκε το 1906 στο χωριό Αγιος Δημήτριος Ευρυτανίας. Δολοφονήθηκε το 1948 στη Βράχα Ευρυτανίας, σε ηλικία 42 ετών. Η μητέρα μου ΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΟΤΑ γεννήθηκε το 1907 στο Μαυρομάτι Ευρυτανίας. Συνελήφθη και φυλακίστηκε στο Μεσολόγγι μέχρι το 1951.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ
Αννα Ράμμου - Κόκκοτα, Λαμία

***

ΦΩΤΟ

Την 1η Νοέμβρη έκλεισαν δέκα χρόνια που «έφυγε» ο σύντροφός μου στη ζωή και τον αγώνα ΑΛΕΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Οικοδόμων Κέντρου, της οποίας ήταν μέλος για 30 χρόνια, μέχρι το τέλος της ζωής του, 50 ευρώ.

Η σύζυγος Πόπη, τα παιδιά Χρήστος, Μαρία, Κυριακή, Ελένη

***

Στη μνήμη των συντρόφων ΦΩΤΗ ΤΣΑΡΠΑΛΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΡΩΤΑ, μελών της ΚΟΒ Π. Φαλήρου, και του φίλου του Κόμματος ΦΩΤΗ ΦΩΤΕΙΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, σύντροφοι και συγγενείς τους προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 500 ευρώ μέσω ΚΟΒ Π. Φαλήρου.

***

Στη μνήμη του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΤΑΥΡΙΔΗ προσφέρουμε στο Κόμμα μας 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Π. Φαλήρου.

Η σύζυγός του, Μαρία

Τα παιδιά του, Δέσποινα, Δήμητρα

Ο εγγονός του Παντελής


ΑΛΕΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΑΠΑΝΤΗΣ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ