Στην παραίτηση εξωθούνται οι εργαζόμενοι της Αστικής Εταιρίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, μια από τις ελάχιστες μονάδες στήριξης που υπάρχουν στη χώρα μας για πολυανάπηρα παιδιά, αφού παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερο από δέκα μήνες, ενώ δεν τους καταβάλλονται ούτε και τα ένσημά τους.
Η Αστική Εταιρία Προστασίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ιδρύθηκε το 1994 από το Γ' Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Αθηνών και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Δυτικής Αττικής «Η Ελπίδα». Η εταιρία εκπαιδεύει και απασχολεί καθημερινά 26 άτομα με ελαφριά, μέση και βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό, κινητικές αναπηρίες και σύνδρομο Down. Η συγκεκριμένη εταιρία, όπως και μια σειρά άλλες, ιδρύθηκαν με προτροπή του υπουργείου Υγείας και λειτουργούν με εταίρο το ελληνικό δημόσιο που τις χρηματοδοτεί περιστασιακά. Με τη σταδιακή απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότησή τους, που εντάσσεται στα γενικότερα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, οι αστικές εταιρίες αυτές, οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο.
Οι εργαζόμενοι της Αστικής Εταιρίας δηλώνουν ότι η διοίκηση τούς εξωθεί σε εθελούσια έξοδο από τη δουλιά τους, τονίζουν ότι η κοινωνική πρόνοια δεν πρέπει να στηρίζεται σε «πελατειακές» σχέσεις, αλλά να στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και να μην τις οδηγεί σε κοινωνικό αποκλεισμό και περιθωριοποίηση και ζητούν να δοθεί επιτέλους μια βιώσιμη λύση, τόσο στα δικά τους προβλήματα, όσο και για τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας.