Σάββατο 13 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 14 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
38ος ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Επιστρέφει το διήμερο 13-14/11

Μετά από απουσία ενός χρόνου λόγω της πανδημίας, διεξάγεται την Κυριακή 14 Νοέμβρη ο 38ος Διεθνής Μαραθώνιος της Αθήνας «Ο Αυθεντικός» που οργανώνει ο ΣΕΓΑΣ. Ο θεσμός από καταβολής του ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του αγωνιστή της ειρήνης, βουλευτή της ΕΔΑ και βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος δολοφονήθηκε από το παρακράτος. Ωστόσο ο αγώνας τα τελευταία χρόνια εντάχθηκε στη γενικότερη εμπορευματοποίηση του δρομικού αθλητισμού, κατά τα πρότυπα διεθνών διοργανώσεων, με κόστος συμμετοχής, ενώ παράλληλα, λόγω των μαζικών συμμετοχών, που δείχνουν τη δίψα του κόσμου για άθληση, αποτελεί και το πρόσφορο έδαφος για τα παιχνίδια κέρδους των πολυεθνικών και των χορηγών που συνδέονται μαζί του.

Στον φετινό Μαραθώνιο αναμένεται να δώσουν το «παρών» 10.000 δρομείς - ανώτερο όριο συμμετοχών λόγω πανδημίας - ανάμεσά τους δεκάδες αθλητές από 83 διαφορετικές χώρες του κόσμου, πολλοί εκ των οποίων κατέχουν τίτλους στο αγώνισμα. Η εκκίνησή θα δοθεί στις 9 το πρωί στον Τύμβο του Μαραθώνα και μέσω της κλασικής διαδρομής οι δρομείς θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, την ίδια μέρα και ώρα θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, καθώς και τα 5 χλμ. (εκκίνηση στις 08.00) στους γύρω δρόμους του Παναθηναϊκού Σταδίου. Το Σάββατο 13/11 θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας των 10 χλμ., επίσης γύρω από το Παναθηναϊκό Στάδιο (εκκίνηση στις 17.00). Η διοργάνωση θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

SUPER LEAGUE 2
Αγωνιστική εν αναμονή εξελίξεων

Με το ζήτημα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων να παραμένει ανοιχτό, προμηνύοντας σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες μέρες ακόμα και για το μέλλον του πρωταθλήματος, τουλάχιστον η 2η αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας αποφασίστηκε από τη Λίγκα να διεξαχθεί κανονικά. Το πρόγραμμα:

Σάββατο (15.00):1ος όμιλος: Καβάλα - Αναγέννηση Καρδίτσας, Νίκη Βόλου - Βέροια, ΠΑΟΚ Β' - Πανσερραϊκός (PAOK TV). 2ος όμιλος: Καραϊσκάκης - Κηφισιά, Ζάκυνθος - Αιγάλεω, ΟΦ Ιεράπετρας - Καλλιθέα.

Κυριακή (15.00):1ος όμιλος: Θεσπρωτός - Πιερικός, Αλμωπός Αριδαίας - Απόλλων Πόντου, ΝΠΣ Βέροια - Ολυμπιακός Βόλου, Τρίγλια ΑΕΛ - Απόλλων Λάρισας. 2ος όμιλος: Παναθηναϊκός Β' - ΑΕΚ Β', Εργοτέλης - Επισκοπή, Αστέρας Βλαχιώτη - Ρόδος, Διαγόρας - Λεβαδειακός, Χανιά - Ηρόδοτος.

BASKET LEAGUE
Σε Θεσσαλονίκη και ΟΑΚΑ το ενδιαφέρον

Στα τρία ντέρμπι σε Θεσσαλονίκη και ΟΑΚΑ επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στην 7η αγωνιστική της Basket League. Αναλυτικά:

Σάββατο: Ιωνικός - Προμηθέας (17.00 - ΕΡΤ3), Κολοσσός Ρόδου - Λαύριο (17.00 - ΕΡΤ Flix), Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (17.00 - EΡΤ3).

Κυριακή: Αρης - Ηρακλής (17.00 - ΕΡΤ3), Λάρισα - Περιστέρι (17.00 - ΕΡΤ Flix), Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (20.00 - ΕΡΤ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ