Σάββατο 6 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 7 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ διεκδικεί
  • Να αποσυρθεί άμεσα η Τράπεζα Θεμάτων και να καταργηθούν οι γραπτές εξετάσεις για την απόκτηση του ΠΕΓΠ, που οδηγούν στον αποκλεισμό χιλιάδων μεταναστών από τη διαδικασία της πολιτογράφησης.
  • Η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με πολιτογράφηση να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια. Να καταργηθούν οι διατάξεις που θέτουν συνεχή ταξικά και γραφειοκρατικά εμπόδια και υψηλά παράβολα, και να λάβει τέλος η συνεχιζόμενη ταλαιπωρία μεταναστών με πολυετή διαμονή στη χώρα οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.
  • Να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας, με άδειες διαμονής αόριστης διάρκειας. Ειδική μέριμνα για την κατάσταση παρατυπίας στην οποία βρίσκεται το 40% των μεταναστριών που απασχολούνται σε εσωτερικές - οικιακές εργασίες.
  • Οι μετανάστες, μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα πραγματικής παραμονής στην Ελλάδα, να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις τοπικές εκλογές.

Στην ανακοίνωση της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ σημειώνεται επίσης:

«Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ξεριζώνονται και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, απειλούνται από τον πόλεμο, την πείνα, την εξαθλίωση, την καταστροφή του περιβάλλοντος και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας της υγείας και απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

Η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις τούς "υποδέχονται" με άγρια καταστολή, ετοιμάζουν υπερσύγχρονα μέσα παρακολούθησης και φακελώματος, στρατόπεδα συγκέντρωσης, επικίνδυνα τείχη στα σύνορα, νομιμοποίηση των βίαιων επαναπροωθήσεων. Σε αυτήν την ευρωπαϊκή πολιτική συμφωνούν όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, εκτός από το ΚΚΕ.

Γι' αυτό το ΚΚΕ παλεύει για την ανατροπή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων, που στερεί από τους μετανάστες ακόμα και τα στοιχειώδη δικαιώματα, όπως η εργασία, η πρόσβαση σε δωρεάν Παιδεία και Υγεία, ο σεβασμός των πολιτιστικών και θρησκευτικών αναγκών τους κ.ά.

Ο λαός, η ενωμένη εργατική τάξη, Ελληνες και ξένοι εργάτες, πρέπει να οργανωθούν και να αγωνιστούν για δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, με αξιοπρέπεια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ