Τετάρτη 20 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ
Καταγγέλλει την «πειρατική» ρίψη σκουπιδιών στο Γραμματικό

Σκουπίδια άγνωστης προέλευσης πέταξαν πριν λίγες μέρες στον ΧΥΤΥ του Γραμματικού φορτηγά εργολάβου με τη συνοδεία συμβατικών οχημάτων της Αστυνομίας. Την καταγγελία κάνει η δημοτική κοινότητα Βαρνάβα, ενώ η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαραθώνα έχει ζητήσει την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Οπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας, Σπύρος Ηλίας, την Κυριακή έγινε αυτοψία στο χώρο παρουσία του δημάρχου Μαραθώνα Στέργιου Τσίρκα. Οπως αναφέρει, «τα υπολείμματα που έλεγε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, είναι αυτά που είδαμε. Οι "κλέφτες" που έδρασαν σαν πειρατές στις 4 το πρωί, με εντολή των υπηρεσιών της Περιφέρειας όπως ισχυρίζεται ο Γ. Πατούλης, κινήθηκαν χωρίς προσωρινή άδεια δοκιμαστικής λειτουργίας, βίασαν τον τόπο μας».

Ηδη, σε λαϊκή συνέλευση του χωριού έχει απαιτηθεί η άμεση απομάκρυνσή τους με μέσα του δήμου. Ο Σπ. Ηλίας υπογραμμίζει ότι «ο δήμος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία να τα απομακρύνει, τη στιγμή που δεν ξέρουμε αν περιέχουν ιατρικά ή χημικά απόβλητα, καθώς είναι σύμμεικτο σκουπίδι» και συνεχίζει: «Η συγκεκριμένη εντολή ρίψης έχει ονοματεπώνυμο και την εντολή την έδωσε ο Γ. Πατούλης, που είναι άξιος συνεχιστής μετά την προηγούμενη ρίψη της Ρ. Δούρου. Αυτοί δεν αλλάζουν, εφαρμόζουν συγκεκριμένες πολιτικές της ΕΕ που φτιάχνει νόμους εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μεγαλοκατασκευαστών, πουλώντας πράσινη ανάπτυξη και σεβασμό στο περιβάλλον, και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε! Καλούμε τους δημότες του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Ν. Μάκρης να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, γιατί η αρχή της καταστροφής του τόπου μας ξεκίνησε. Ζητάμε άμεση σύγκληση του ΔΣ. Ο δήμαρχος να απαιτήσει την απομάκρυνση των φορτίων αυτών από τον ΕΔΣΝΑ».

Την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ Μαραθώνα ανοιχτή στο κοινό ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Στεφανίδης και Κώστας Φαρμάκης, για το ίδιο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ