Σάββατο 16 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 17 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΓΥΜΝΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Μπαλάκι οι ευθύνες

Το γνωστό άθλιο μπαλάκι ευθυνών ανάμεσα σε στελέχη της κυβέρνησης, παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω στην αθωράκιστη από ουσιαστικά αντιπλημμυρικά μέτρα Αττική και ολόκληρη τη χώρα.

Την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, αφού έκανε την απαράδεκτη δήλωση ότι «υπάρχουν πάρα πολλά σημεία σε όλη την Ελλάδα που είναι επικίνδυνα και πρέπει να τα σημάνουμε στους πολίτες για να τα αποφεύγουν», θέτοντας ουσιαστικά υπεύθυνο τον λαό για ό,τι συμβεί, στη γνωστή λογική της ατομικής ευθύνης, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

Για την κατάσταση στο Φάληρο ανέφερε πως «τα προβλήματα οφείλονται στα έργα (σ.σ. ανάπλαση Φαληρικού Ορμου). Τα φράγματα που είχαν φτιάξει οι ανάδοχοι έσπασαν και προκάλεσαν τα προβλήματα, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δουν η Περιφέρεια και ο ανάδοχος». Εριξε λοιπόν το μπαλάκι στην Περιφέρεια Αττικής και στον ανάδοχο, σαν μια βολική εξήγηση, λες και δεν έχει και η κυβέρνηση τεράστιες ευθύνες για τον σχεδιασμό και τον έλεγχο τέτοιων έργων υποδομής, ή λες και δεν δίνει μια σειρά εγκρίσεις για να γίνουν τα έργα, σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση Πατούλη.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά έκανε λόγο για «επιτελικό χάος», εστιάζοντας στο «μπάχαλο» και στο ότι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του «κρύβονται», ενώ έχει εξίσου εγκληματικές ευθύνες, και ως πρώην κυβέρνηση αλλά και ως πρώην διοίκηση της Περιφέρειας, αφού έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν έγιναν ούτε επί ημερών του. Αν μάλιστα ρίξουμε μια ματιά στους προϋπολογισμούς της Περιφέρειας επί διοίκησης Δούρου, θα δούμε ότι π.χ. το 2017, χρονιά που είχαμε την τραγωδία της Μάνδρας με τους 24 νεκρούς, σε σύνολο πληρωμών 237,1 εκατ. ευρώ για έργα, οι προβλέψεις για αντιπλημμυρικά έργα περιορίζονταν μόλις στα 12,9 εκατ. (5,5%), με τα περισσότερα από αυτά να πηγαίνουν σε συνεχιζόμενα μικροέργα και κάποια άλλα να μην απορροφώνται καν... Επιπλέον, και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ως κυβερνήσεις ενέκριναν και υλοποίησαν το ΕΣΠΑ 2014 - 2020 αλλά και το επόμενο, έως το 2027, στα οποία διατίθενται ελάχιστοι πόροι για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής.

Δεν έλειψαν και οι αθλιότητες, όπως από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ν. Ρωμανό, ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση σχολίασε το θλιβερό θέαμα των μαθητών στη Νέα Φιλαδέλφεια με απίστευτο κυνισμό, λέγοντας πως τα παιδιά ...δεν θα πνίγονταν αν περπατούσαν στα νερά, επειδή αυτό είχε πολύ χαμηλή στάθμη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ