Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ
Καταθέσεις για το δράμα που περνάει το θύμα

Στις 14 Οκτώβρη θα απολογηθεί η 36χρονη κατηγορούμενη Εφη Κακαράτζουλα για τη δολοφονική επίθεση με καυστικό υγρό στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Για άλλη μια φορά χτες οι καταθέσεις μαρτύρων ήταν συγκλονιστικές για την καθημερινή μάχη ζωής της άτυχης κοπέλας.

Ενδεικτικά είναι τα όσα κατέθεσε ο ψυχίατρός της, Κ. Κοντοάγγελος: «Συγκλονίστηκα από την εικόνα, είδα έναν άνθρωπο που δεν έχει καμία ελπίδα, κανένα όνειρο, παρά μόνο τον προσωπικό της θάνατο. Την υποχρέωναν επί τρία τέταρτα να γυρίζει τα βλέφαρα, ένιωθε πόνο και διάθεση να αυτοκτονήσει. Καθήκον μου είναι να κρατήσω την Ιωάννα στη ζωή. Γίνεται προσπάθεια να ανακοπεί αυτή η κατάσταση. Εκλαιγε, δεν κοιμόταν, είχε χάσει 15 κιλά, καθόταν κουλουριασμένη χωρίς να μιλά, χρειάστηκε να προσπαθήσω να της δώσω ελπίδα. Παίρνει αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά».

Και συνέχισε: «Η αίσθηση της αυτοκτονίας ήταν επειδή δεν θα γίνει ποτέ καλά, κλεισμένη στο σκοτάδι, έχει μόνο τη μάνα και τις φίλες της. Μέσα από αυτήν τη βάρβαρη πράξη αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή μετατραυματική διαταραχή. Οσοι παθαίνουν βαριά τραύματα από βιασμό, κακοποίηση, τροχαίο κ.λπ. βιώνουν ξανά και ξανά το τραύμα και τη στιγμή του θανάτου. Ο εγκέφαλος της έχει καταγράψει το τραύμα σαν μια βλάβη που δεν φεύγει. Τα ρούχα της μυρίζουν ακόμα μετά από τόσο καιρό βιτριόλι. Δεν μπορώ να προσδιορίσω ποτέ τι έφταιξε».

Ενας από τους φόβους της Ιωάννας είναι η αποφυλάκιση της κατηγορούμενης, ανέφερε ο ψυχίατρος: «Συνεχώς με ρωτά αν κινδυνεύει και δεν μπορώ να της απαντήσω. Είναι ένας άνθρωπος με ψυχικά αποθέματα και δυνάμεις, δεν μπορούν όλοι να το διαχειριστούν αυτό».

Να σημειωθεί ότι από τις καταθέσεις μαρτύρων της κατηγορούμενης Ε. Κακαράτζουλα αναδείχθηκε για άλλη μία φορά η αμετανόητη στάση της. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ξαδέλφη της, που υποστήριξε πως λίγο μετά την επίθεση και πριν συλληφθεί, η κατηγορούμενη έλεγε με αφοπλιστικό ύφος ότι «ήταν φριχτό αυτό που είχε συμβεί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταθέσεις μαρτύρων δείχνουν το «έγκλημα»(2022-12-09 00:00:00.0)
Το ισχαιμικό επεισόδιο προκλήθηκε από τα χτυπήματα(2021-11-10 00:00:00.0)
Βροχή μαρτυριών κατά της Σ. Κυριακίδου(2004-06-24 00:00:00.0)
Μάρτυρες υπεράσπισης για Καρατσώλη, Κωστάρη και Θ. Σερίφη(2003-06-28 00:00:00.0)
«Δεν μπορούσε να καταθέσει ο Σ. Ξηρός όταν ανακρίθηκε»(2003-06-25 00:00:00.0)
Κακοποίηση στην Αντιτρομοκρατική καταγγέλλουν οι κατηγορούμενοι(2003-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ