Τρίτη 5 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αποκάλυψαν νέα στοιχεία για τη δράση και τις επιθέσεις των φασιστοειδών σε συνέντευξη Τύπου

Το γεγονός ότι η δολοφονική δράση των φασιστών, με τελευταίο κρούσμα την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης την Κυριακή, είναι αποτέλεσμα οργανωμένου σχεδίου, με συνδεδεμένες μεταξύ τους επιθέσεις, απέδειξαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας εργατικά σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι και η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος του ΔΣ του ΕΚ Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου, τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν, αποδεικνύουν πως οι επιθέσεις αυτές συνδέονται μεταξύ τους σε ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης που ξετυλίγεται τις τελευταίες μέρες, με μοναδικό σκοπό «να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο στη νεολαία της πόλης ειδικά σε μια περίοδο που έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες να οργανώσει τον αγώνα της με καλύτερους όρους ώστε να διεκδικεί μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα. Να χτυπήσουν το πιο πρωτοπόρο κομμάτι του λαϊκού - εργατικού και φοιτητικού - μαθητικού κινήματος» και μάλιστα «με στόχο, κατά τη γνώμη μας, ακόμη και νεκρό».

Στα παραπάνω συμπλήρωσε μάλιστα πως οι επιθέσεις που έχουν γίνει μέχρις στιγμής προσιδιάζουν στη δράση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και τόνισε: «Λίγες μέρες πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, επιβεβαιώνεται πλήρως αυτό που εξαρχής οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, τα εργατικά σωματεία και οι συλλογικοί φορείς είχαν επισημάνει.


Η πάλη ενάντια στο τέρας του φασισμού δεν χωρά μήτε επανάπαυση, μήτε εφησυχασμό. Η αυτονόητη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, απόρροια και της συνεχούς πίεσης του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, είναι σαφώς μεγάλη νίκη, αλλά δεν αρκεί για να ξεριζωθεί αυτή η απάνθρωπη ιδεολογία ριζικά από κάθε χώρο νεολαίας και εργασίας».

«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τέτοιου είδους φασιστικές οργανώσεις είναι πιστοί μπράβοι των μεγαλοαφεντικών και του ίδιου του συστήματος», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Βασίλης Πετράκης, μέλος του ΔΣ του ΣΕΦΙΕ, σημειώνοντας ότι «όπως αυτές οι συμμορίες, έτσι και αυτοί που τους κάνουν άμεσα ή έμμεσα πλάτες έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι τεράστια και εγκληματική η ευθύνη της κυβέρνησης για το ότι αυτές οι συμμορίες συνεχίζουν και δρουν ανεξέλεγκτα σε σχολεία και γήπεδα, σε πάρκα και γειτονιές. Η υιοθέτηση της λογικής των "δύο άκρων" που εξισώνει τον θύτη με το θύμα, τις εγκληματικές συμμορίες με το οργανωμένο κίνημα, οδηγεί σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια»

Οι 8 κρίκοι της αλυσίδας των φασιστικών επιθέσεων

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία των επιθέσεων χωρίζοντάς τα σε 8 ενότητες, ο Κυρ. Τσιαούσης τόνισε πως αυτά αποκαλύπτονται «για να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια, για να μην πει κανείς ότι δεν γνώριζε» και πρόσθεσε: «Πρέπει να σπάσει η σιωπή! Τώρα είναι η στιγμή να κάνουν όλοι ένα βήμα μπροστά! Για να μπει στην άκρη το φασιστικό τέρας», πρόσθεσε.

Καθοδηγητές των επιθέσεων


Ο Κυρ. Τσιαούσης ανέφερε πως έχουν εντοπιστεί όλοι όσοι καθοδηγούσαν τις επιθέσεις, ειδικά στα σχολεία από έξω και με «συνδέσμους» που βρίσκονταν μέσα. «Κυρίως έξω από το σχολείο όπου διαδραματιζόταν η επίθεση έδιναν οδηγίες και κατευθύνσεις. Οι φασίστες αυτοί έχουν ταυτοποιηθεί! Δεν πρόκειται για τίποτα άλλο παρά για εγκληματίες του Κοινού Ποινικού Δικαίου!», είπε και σημείωσε πως όλες οι επιθέσεις ήταν ταχύτατες, «καταδρομικού» χαρακτήρα, με δολοφονικά εργαλεία, όπως αυτές της Χρυσής Αυγής.

Η στάση της Αστυνομίας

Οσον αφορά τη στάση της Αστυνομίας, υπογράμμισε πως η στάση ανοχής, κωλυσιεργίας, μέχρι και η επίθεση προς όσους αντιστέκονται στο φασιστικό τέρας, «προσιδιάζει απόλυτα σε όσα έχουμε διαβάσει στις δικογραφίες της δίκης της Χρυσής Αυγής». Αφού κατήγγειλε την κυβέρνηση και την αστυνομία για την ανοχή που έδειξαν στους φασίστες που μπαινόβγαιναν ανενόχλητοι στα σχολεία, με τον κίνδυνο για νέες επιθέσεις να παραμένει, καθώς δεν έχουν συλληφθεί οι εγκληματίες, αποκάλυψε νέα στοιχεία για το οργανωμένο σχέδιο διάλυσης του μεγάλου συλλαλητηρίου της Τετάρτης, το οποίο ο λαός ακύρωσε κατηγορηματικά:

«Η Αστυνομία, ενώ ήξερε για ώρα ότι ομάδα 50 φασιστών με μαχαίρια, λοστούς, φωτοβολίδες είχε συγκεντρωθεί στο δημαρχείο Σταυρούπολης και κατευθυνόταν προς την πλατεία Τερψιθέας, όπου ήταν ορισμένο το συλλαλητήριο, την άφησε ανενόχλητη», είπε. Μάλιστα, πρόσθεσε πως από τις 17.30 έως τις 17.50 είχαν απομακρυνθεί όλες οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλατεία. «Η ομάδα φασιστών κινούνταν αυτό το διάστημα επί της οδού Ρόδου, ενώ η Αστυνομία, που υποτίθεται τους παρακολουθούσε, επί της οδού Αμπελοκήπων. Αφησε δηλαδή τους φασίστες ανενόχλητους να έρθουν προς την πλατεία για να επιτεθούν στους διαδηλωτές. Αν δεν υπήρχε η αποφασιστική παρέμβαση της περιφρούρησης, ίσως εκείνο το απόγευμα να είχαμε θύματα. Η στάση της Αστυνομίας είναι εγκληματική».

Θρασύδειλες επιθέσεις ταγμάτων εφόδου μετά από συντονισμό


Στη συνέχεια, πρόσθεσε πως ακόμα ένα χαρακτηριστικό είναι πως «σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν σημειωθεί, αφορούν θρασύδειλες επιθέσεις από πολλά άτομα έναντι λίγων», γιατί, όπως είπε, «όταν βγαίνουν οι πολλοί, όπως έκανε ο λαός της πόλης το απόγευμα της Τετάρτης στη Σταυρούπολη συμμετέχοντας στο μεγάλο συλλαλητήριο που είχαν προκηρύξει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, τότε τα απολειφάδια αυτά κρύβονται στα λαγούμια τους, επειδή ξέρουν πως μόνο εκεί μπορούν να βρουν θέση οι σάπιες ιδέες τους».

Οι επιθέσεις αυτές σε όλες τους τις περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν κατόπιν συντονισμού που λάμβανε χώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ημερομηνίες και ώρες, συμμετοχή κόσμου και εξοπλισμός, όλα ήταν κανονισμένα και οργανωμένα. Τίποτα δεν έγινε κατά τύχη ή εκ παραδρομής. Προσχεδιασμένα χτυπούσαν, προσχεδιασμένα υποχωρούσαν και κρύβονταν για το υπόλοιπο της μέρας στις τρύπες τους. Υπάρχουν οι χαρακτηριστικές συνομιλίες στο διαδίκτυο, που δείχνουν πώς συντονίζουν την επίθεσή τους, πώς δίνουν οι φασιστικές ομάδες μεταξύ τους ραντεβού».

Μάλιστα, σημείωσε πως οι ομάδες των φασιστών που τελούσε τις επιθέσεις ήταν οργανωμένες και δρούσαν σαν τάγμα εφόδου. «Δεν ήταν απλά δηλαδή κάποιοι "μαθητές", όπως ήθελαν να τους παρουσιάσουν. Ντυμένοι στα μαύρα, με full face και κουκούλες για να μη δείχνουν τα πρόσωπά τους.


Πάνω τους εντοπίσθηκαν και κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων και κατά την έρευνα που έγινε μετά την προσαγωγή ορισμένων δολοφονικά εργαλεία. Μέσα από το σχολείο πέταξαν δύο μολότοφ προς τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων. Σουγιάδες και στειλιάρια, μολότοφ και αλυσίδες. Ακόμη και τέιζερ είχαν. Ολα αυτά με έναν μοναδικό σκοπό! Να εκφοβίσουν και να χτυπήσουν βάναυσα κάθε αγωνιστή που ορθώνει το ανάστημά του στη σαπίλα που υπηρετούν».

Ξεκάθαρος ο ναζιστικός - φασιστικός χαρακτήρας

Παρουσιάζοντας τις εικόνες από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου φασίστες μέσα στον αύλειο χώρο του σχολείου χαιρετούν ναζιστικά, ο Κυρ. Τσιαούσης τόνισε πως ο ναζιστικός - φασιστικός και γι' αυτό εγκληματικός χαρακτήρας των επιθέσεων δεν χωρά αμφισβήτηση: «Ολα τα παραπάνω αποδεικνύουν αναμφίβολα πως η εγκληματική δράση όσων συμμετείχαν στις επιθέσεις εκκινεί από πολιτικά κίνητρα, που απορρέουν από τη φασιστική ναζιστική ιδεολογία».

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, συνέχισε, δεν είναι τυχαία τα χαρακτηριστικά των θυμάτων της επίθεσης, δηλαδή μέλη Φοιτητικών Συλλόγων και εκλεγμένους σε Διοικητικά Συμβούλια, αγωνίστρια μαθήτρια, εκλεγμένη στο 15μελές και όσους την προστάτεψαν, προσφυγοπούλα μαθήτρια από τη Συρία, μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν φυλλάδια και εφημερίδες. «Δεν είναι απλά τυφλή βία. Εχουν στόχευση που προκύπτει από τη φασιστική ναζιστική ιδεολογία».

Ερωτήματα που «καίνε»

Φτάνοντας προς το τέλος, ο Κυρ. Τσιαούσης στάθηκε και στις ευθύνες του διευθυντή του σχολείου, που, όπως είπε, «άφηνε τους μαχαιροβγάλτες να σουλατσάρουν στην αυλή του σχολείου και τους κάλυπτε», καθώς σημείωσε πως «δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι υπήρχε ομάδα 50-60 ατόμων που έκανε σουλάτσα μέσα στο σχολείο χωρίς τη βοήθεια ή την ανοχή προσωπικού μέσα από το σχολείο».

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε πως αποτελεί ένα τουλάχιστον «περίεργο περιστατικό» το γεγονός ότι η πόρτα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ενώ ανοίγει μονάχα με ηλεκτρικό μηχανισμό, με την εντολή του θυρωρού ή της υποδιευθύντριας, φάνηκε να ανοιγοκλείνει ανάλογα με τις ανάγκες των σχεδίων επίθεσης που εξαπολύθηκαν από τους φασίστες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ